Insominum i Tribulation ovo proljeće u Hrvatskoj

Insomnium su već svojim prethodnim nastupom u Zagrebu, u ulozi predgrupe na Dark Tranquillity koncertu, stekli mnoštvo fanova. Stoga ne čudi da je najava njihovog prvog headlinerskog nastupa koji se trebao dogoditi u listopadu 2015. izazvala ogroman interes među domaćom metal publikom. Nažalost, zbog bolesti u obitelji čitava je turneja bila otkazana, pa su i fanovi u Hrvatskoj morali čekati novu priliku i to ovo proljeće, u Močvari 29. ožujka 2018.

U međuvremenu Insomnium su povećali broj sjajnih albuma objavivši “Winter’s Gate”, konceptualno remek djelo sastavljeno od jedne pjesme u trajanju od 40 minuta, te time učvrstili svoju poziciju jednog od najvećih i najcjenjenijih melodičnih death metal bendova današnjice.

Sa sobom dovode i pravu poslasticu – fantastične Šveđane Tribulation. Nakon što su svoju karijeru započeli kao klasični old school death metal bend, ubrzo su pokazali da su mnogo više od toga. Tako su uvođenjem gothic i psychodelic rock utjecaja proširili svoj glazbeni izričaj pa ih kritičari uspoređuju sa šarolikim društvom, od At the Gates i Mercyful Fate do Hawkwind i Led Zeppelin. Ta kombinacija pokazala se dobitnom s obzirom da je album “The Children of the Night” naišao na sjajne reakcije i zauzeo najviša mjesta prilikom izbora najboljeg metal albuma 2015., a bendu donio mnogobrojne svjetske turneje s bendovima poput Paradise Lost, Deafhaven, Arch Enemy… Svoj novi album Tribulation su najavili za siječanj 2018.

Upad u pretprodaji: 120 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 140 KN

Ček dis aut