Invazija japanskih psihodeličara Kikagaku Moyo uz ONO u Močvari

Kikagaku-Moyo_g

U utorak, 28. lipnja, Beat City & WolfBad Squad u kultnoj Močvari predstavljaju invaziju japanskih psihodeličara Kikagaku Moyo, kojima će podršku na stageu pružiti zagrebački ONO.

Poznata je nepobjedivost japanskih bendova u ekstremnim glazbenim žanrovima, kao i u žanrovima koji zahtjevaju veliko sviračko umijeće. A psihodelija kakvom se bave Kikagaku Moyo uklapa se u obje definicije. Psihodelija u pravom smislu riječi – glazba koja djeluje na psihu kidajući je na djeliće, a ne neko pomodno čupkanje po žicama i smušeno gledanje u pod. Nakon noći i noći beskonačnog halucinatornog jammanja u svom tokijskom podrumu, ova postrojba freakova odlučuje izaći na svjetlo dana, i u relativno kratko vrijeme, preko dva hvaljena albuma i nastupa na prestižnom Austin Psych Festu uspinje se među perjanice bruklinškog psihodeličnog labela Beyond Beyond is Beyond (The Entrance band, Myrrors, itd), pa i među svjetske predvodnike žanra.

Poput zemljaka Acid Mothers Temple, i Kikagaku Moyo miješaju sva agregatna stanja psihodeličnog seruma, koristeći pritom formulu psych+folk+prog+drone+kraut = FREAK OUT. Tako će na svom intergalaktičkom putovanju u srce tekućeg mraka zastati i u Močvari, kako bi promovirali najnoviji album “House in the Tall Grass”.

ONO je novi glazbeni projekt ekipe iz bendova Mokre Gljive, Nemeček i MMessy Oscillatorsa, oformljen krajem jeseni 2015. godine. Za svoju glazbu vole reći da je primitivna i izražajno ambijentalna s elementima narodne psihodelije i noise te drone zvukova. Mnogi su rekli za njihove prethodne koncerte da su uzbudljivo rock putovanje i zaustavljanje na stanicama pod imenom psihodelija, krautrock, post-rock, ali ONO sada pomiče tu granicu i stvara novo glazbeno iskustvo koje definitivno vrijedi osjetiti i doživjeti.

Tin, Ivan i Vedran koji čine ONO putuju fantastičnom transverzalom psihodelije već dugo vremena i pravi su znalci u stvaranju situacija pomućenosti uma i vrhunskog glazbenog doživljaja.Glazba koju će isporučiti ovaj trojac sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim, dapače priredit će vam psihodelični praznik za vaša osjetila.

Upad u pretprodaji: 45 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 60 KN

Pretprodajna mjesta:
Klub Močvara, Trnjanski nasip bb
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13

Ček dis aut