JANE’S ADDICTION – novi album u prodaji

clip_image001Alternativni rock pioniri Jane’s addiction upravo su objavili novi album THE GREAT ESCAPE ARTIST. Prvi novi studijski  materijal  nakon 8 godina koji  zajedno potpisuju  Perry Farrell, Dave Navarro i Stephen Perkins, također uključuje  već objavljene pjesme  ”End To The Lies” , ”Underground”, i prvi singl ”Irresistable Force” .

Na albumu THE GREAT ESCAPE ARTIST, Jane’s addiction udružili su snage sa producentom Rich Costeyem (Muse, Franz Ferdinand, Interpol) i Dave Sitekom, članom benda ‘TV on the Radio’. Dave Sitek poznat po svojoj produkciji za  TV on the Radio,  ali i bendove  Yeah Yeah Yeahs i Foals,  uz produkciju  piše, programira i svira bas gitaru na albumu.

Rezultat je deset novih pjesama, pravih alternativnih rock himni, a Jane’s Addiction zvuče svježe i novo, kao da iza sebe nemaju više od 25 godina karijere.

”Upoznali smo jedni druge bolje nego ikad. Kao rezultat toga, napravili smo odličan posao zajedno. Imate Keith Richardsa i Mick Jaggera, međusobno se ne podnose. Riječ koja ih obilježava je – Ego. Smatraju da u svijetu nema dovoljno mjesta za njih dvoje. Ali kad sazrijete, shvatite da ako jedan uspije, svi uspijevamo. Stvari su cool u našem kampu” – izjavio je Perry  Farell  o trenutačnom stanju unutar Jane’s addiction.

O albumu i bendu progovorio je i gitarista Dave Navarro:

‘Bend dolazi iz Los Angelesa. Dolazimo sa ulice. Mislim da se ta kombinacija tjeskobe, ulice, umjetnosti i ljubavi prema seksualnosti i senzualnosti stapaju u jedno kod ovog benda. To je zapravo i sama bit benda od prvog dana.’

Bend stvara teške riffove i pjevne refrene od njihovog prvog izdanja 1986. godine. Pjesme snimljene u njihovim ranim godinama poput ”Stop”, ”Been Caught Stealing” i ”Jane Says” i danas su jako popularne, pa sa sigurnošću možemo reći da  su  četvrt stoljeća na glazbeno sceni , Jane’s addiction ,   zacementirali  svoje mjesto u  prvoj ligi svjetske rock scene.

Nakon što su ove godine uglavnom nastupali na festivalima, u 2012. Jane’s Addiction planiraju i svjetsku turneju.

‘Sviđa mi se činjenica da mogu pobjeći od svoje prošlosti, iako je ona bila sjajna, ali u ovom trenutku više volim svoju budućnost’, zaključuje frontmen Perry Farell.

The Great Escape Artist nije samo budućnost za Jane’s Addiction. Ovaj album je ujedno i budućnost alternativne glazbe.

Da li ste spremni za bijeg?

Ček dis aut