Jason Newsted (ex Metallica) opet na sceni

Jason Newsted, basist zlatnog doba Metallice, opet je prisutan na sceni. Osim što se ponovo povezao s javnošću i fanovima lansiranjem vlastite web stranice NewstedHeavyMetal.com, Newsted je najavio i svoj novi (istoimeni) bend i album.

Kako to već biva, update je stigao s Facebook stranice gdje je Newsted euforično objavio:
Izuzetno sam sretan u svom životu trenutno! Imam novi bend koji nosi moje ime. Upravo završavamo svoj prvi album. Imam strašnu želju opet svirati bas i pjevati, a sve ćete imati priliku čuti za mjesec dana!!! Nova godina, novi bend, novi život!!!…“ te naglasio da ne može dočekati podjeliti svoju glazbu s fanovima, koje je zamolio da mu pomognu proširiti vijest.

U nedavnom radio intervjuu za “Friday Night Rocks” koji su pronijeli mnogi svjetski online mediji, Newsted je izjavio da je zaista dugo čekao priliku da ostvari vlastiti projekt (za razliku od Echobrain ili Papa Wheelie s kojima je do nedavno bio na turneji) te da se nada probiti do publike za koju je svirao kao član Metallice dodavši da je zahvalan za tih petnaest godina iskustva s njima.

Što se tiče vlastite glazbe, još nije otkrio detalje o albumu, osim da ima gomilu materijala te da se sve svodi samo na tajming i odluku na koji način se po prvi put želi obratiti publici. Na fanovima je da se strpe još mjesec dana, a mi znatiželjni vrebat ćemo nove vijesti iz tabora basista.

Ček dis aut