Jazz koncerti u zagrebačkom Audiofil klubu

Oglas

audiofil-clubPiše: Dinko Husadžić Sansky

Audiofil klub iz Zagreba godinama već djeluje kao čuvar izvrsnosti dobroga zvuka, prezentirajući vrhunske HI FI sustave, dajući prostor majstorima samogradnje, organizirajući druženja audiofila ne samo iz Hrvatske, i što je vrijedno svake hvale, priređujući zapažene jazz koncerte.

Oridano Gipsy Jazz Band, predvođeni talentiranim baštinikom Djanga Reinhardta, Orjenom Riđanovićem, već su nastupili dva puta, u odličnoj atmosferi i uz veliku pozornost i pohvale audiofila (to su uglavnom ljudi s ušima šišmiša i njihov stav o nečijem zvuku više je nego neprikosnoven!)…a 28.11. nastupa SOLARSHIP, zagrebački sastav koji njeguje autorski rad baziran na fuziji jazza i funka, a može se čuti i utjecaj popularne glazbe te rocka i ethno glazbe. Ne priklanjajući se potpuno nijednom spomenutom glazbenom pravcu Solarship je pronašao vlastiti zvuk kojim se s ponosom predstavlja na domaćoj glazbenoj sceni. Skupinu čine Andreas Marinello – saksofon, šef dirigent Big Banda HRT – a, skladatelj, aranžer, producent, magistrirao jazz na konzervatoriju u Grazu, Pavle Jovanović – gitara, završio je jazz akademiju u Grazu, osim Solarshipa ima i vlastite projekte u kojima je vođa, skladatelj i aranžer, Tomi Novak – el. bas, kontrabas, utemeljitelj i vođa sastava, autor pjesama te Borko Rupena – bubnjevi, jedan od najboljih bubnjara nove generacije, iskusan i maštovit…

Slijedi 12.12. nastup Galler, Novak & Golubić Trija. Ljubitelji klavirskog jazz trija će tako u Audiofil klubu doći na svoje, osobito znamo li da dečki sjajno sviraju Billa Evansa i Ahmada Jamala; no neće manjkati niti autorskih stvari (jedna balada im je prva na top listi Jazzolovke!)… uglavnom, držim da ove koncerte vrijedi pohoditi.

Ček dis aut