Jean Michel Jarre – album Essentials & Rarities

clip_image001Francuski virtuoz Jean Michel Jarre nakon ljetne stanke nastavlja turneju.

Za 4 dana počinje drugi dio Jean Michel Jarrove „2011“ svjetske turneje, a  otvara je 9. listopada u Bugarskoj u Sofia Areni. U Zagreb dolazi samo 2 dana nakon toga. Hrvatska ima čast među prvima u ovom dijelu Europe vidjeti nastup ovog glazbenog majstora. Zagrebački show, 11. listopada, treći je na popisu, a ujedno i prvo njegovo gostovanje u Hrvatskoj. Očekuje nas ambiciozno zamišljeni, nezaboravni audio vizualni doživljaj te savršeno spajanje nevjerojatnih scenskih efekata koji integriraju najnoviju tehnologiju zvuka i  svjetla.

Svoju diskografiju zaokružio je netom objavljenim dvostrukim albumom  Essential and Rarities (Dreyfus/Menart).

Dvostruko izdanje uključuje ukupno 31 pjesmu, rijetke i remasterirane snimke. CD Essential s 15 pjesama među kojima su “Oxygene2”, “Souvenir Of China”, “Magnetic Fields 1”, posvećen je Jarreovom prijatelju i izdavaču Francisu Dreyfusu koji je preminuo 2010. CD 2  Rarities uključuje odabrane  pjesme koje je Jarre  napravio prije albuma Oxygene, odnosno u kasnim šezdesetima i ranim sedamdesetima. Nastale su u pariškom Music Research Centre  i u Jarreovom prvom kućnom studiju.

Trenutno su u tijeku zagrijavanja i probe za nadolazeće koncerte pa nema sumnje kako će svaka nota sjesti na svoje mjesto te da će prirediti vrhunski doživljaj. Uz to što svaki ton doživljava punim srcem stvarajući tako vrhunski elektronski zvuk obavijen emocijama, Jarre je umjetnik i kada je riječ o vizualnoj interpretaciji. Priprema uistinu visoko kvalitetne spektakle u kojima svaki glazbeni ton prati pomno odabrani vizualni efekt. Arena Zagreb će prštati energijom koju će proširiti njegova glazba, a posjetitelji se mogu pripremiti na neku vrstu nezaboravne audio-vizualne ekstaze. U svakom slučaju, nema osobe koju ritam neće pokrenuti.

Jean Michel Jarre francuski je kompozitor, tekstopisac i priznati izvođač koji je prodao više od 80 milijuna albuma. Začetnik  je elektronske glazbe te je uvelike je pridonio toj najvećoj rastućoj glazbenoj evoluciji 20 stoljeća.

Francuski virtuoz koji je postao vizionar te  utjecao na mnoge umjetnike nije samo vrhunski glazbenik, već i vrlo inovativan poduzetnik – izumio je „AeroDream One“, najveći i najmoćniji zvučnik na svijetu. Glazba mu je na vrhu prioriteta. Kaže kako bi glazba trebala biti nešto posebno i u središtu svakoga pojedinca.

Svakim nastupom, ali i svakim danom u privatnom životu, trudi se pokazati važnost glazbe u svijetu. Tijekom svoje karijere održavao je velike koncertne spektakle, koristeći kao pozornicu velike građevine poput piramida, Eiffelovog tornja ili čak cijele gradove zbog čega je više puta uvršten u Guinessovu knjigu rekorda.

Na "World Tour 2011" zadržava se u dvoranama radi svih audio i vizualnih prednosti za show poput sofisticirane video produkcije, 3D lasera i kamera pomoću kojih se stvaraju nevjerojatni efekti.

Za ovaj, još jedan jesenski koncertni spektakl, u prodaju je pušteno samo 8000 ulaznica.  S obzirom na to da su njegovi koncerti oduvijek sinonim za mistično, a svi oni koji su imali priliku svjedočiti njegovom nastupu, opisuju ga kao izvanredan i nezaboravan događaj. Stoga savjetujemo svima da na vrijeme osiguraju svoje mjesto u Areni.

Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Eventim, a  podijeljene su u sljedeće kategorije:

VIP PARTER:    350 kn
PARTER SREDINA:  300 kn
PARTER:   250 kn
DONJA TRIBINA:  280 kn
LOŽA:   600 kn

Ček dis aut