Josh Homme o suradnji sa Daveom Grohlom

Dave-Grohl-and-Josh-HommeU nedavnom intervjuu za BBC 1 radio, Josh Homme je govorio o radnom odnosu sa frontmanom Foo Figtersa, Daveom Grohlom.

Dave Grohl  svira bubnjeve na novom albumu QOTSA-a “… Like Clockwork“, kao što je svirao bubnjeve i na albumu “Songs For The Deaf“. Također Grohl i Homme čine dvotrećinski dio supergrupe Them Crooked Vultures.

Homme je izjavo; “Sa Daveom imam poseban odnos. Znam ga od svoje 19-te godine. On(Grohl) od nečeg osrednjeg napravi nešto odlično“. Izgleda da je Homme nazvao starog prijatelja u pomoć kada je zapelo sa snimanjem novog albuma QOTSA, koji se pokazao kao najzahtjevnijim projektom u Hommovoj karijeri. Album koji je bio najavljivan za 2011.-tu godinu, nailazio je na brojne prepreke, te je u intervjuu potvrdio da je novi album, u nekim trenutcima, bio prezahtjevan za baviti se s njim.

Homme je isto razgovarao o odnosu sa pjevačem Arctic Monkeysa, Alexom Turnerom, sa kojim se u slobodno vrijeme vozika uokolo na motoru, a koji je također među hrpom zvijezda na novom albumu.  Josh Homme je producirao album “Humbug“, Arctic Monkeysa, 2009. godine, a u intervjuu je otkrio kako je u jednom trenutku nazvao Turnera, u nadi da će ga inspirirati; “Nazvao sam ga prije par godina, kada sam razmišljao o stvaranju novog albuma, te ga upitao da mi da nekakvu ideju, a on je odgovorio „Kalopsia“. Homme ga je upitao što je značenje toga, a Turner mu je odgovorio; “Kalopsia je stanje u kojem se sve čini mnogo ljepše nego što zaista jest“. Tako je i nastala ideja za pjesmu sa novog albuma “…Like Clockwork“, koji će biti izdan 6. lipanja.

Ček dis aut