Kanadski Zaum i švedski Firebreather za kraj listopada u Vintage Industrialu

U srijedu, 25. listopada u Savsku 160 stižu kanadski doomeri Zaum, koji cijeli heavy moment podebljavaju elektronikom i egzotičnim instrumentima poput sitara, a njima će se na pozornici priključiti švedski Firebreather, relativno novi bend, nastao na temelju švedskih sludge titana Galvano. 

Zaum, doomeri koji se glazbom manifestiraju kao otvor koji gleda prema mračnim istinama starih civilizacija, porijeklom su iz New Brunswicka (Kanada). Odličan doom bend koji čak i vokalno kombinira melodično i mračno, a ne libe se ubaciti niti elemente mongolskog ‘pjevanja grlom’ poput real-life didgeridooa. Ritam sekcija je nadograđena syntovima i sitarom, a kroz svoju glazbu istražuju astralne i psihodelične postojeće ili ne elemente u javi i snu.

Prvi album “Oracles” izdali su lipnju 2014. godine, a po izlasku ga je 100-tinjak europskih glazbenih kritičara revidiralo i postavilo dosta visoko. Iza njih je preko 125 koncerata u samo godinu i pol, od kako postoje, a bili su i predgrupa velikanima Pentagramu, koji su prošle godine svirali Vintage te Voivodu, koji nam u Savsku 160. stižu nešto ranije, 3. listopada.

Iz Švedske rodne grude melodičnog metala dolazi riff worship thrash trio Firebreather koji iza sebe imaju jedan demo album, a u pripremi je i prvi S/T album, no neka vas ne pokoleba činjenica da su relativno friški jer ovo je bend koji je nastao kao spoj dobro znanih Šveda Galvano uz mentorstvo Orange ambasadora Mattiasa Nööjda  Ove godine su potpisali i ugovor za Suicide Records, a album će izbaciti na svim nosačima zvuka, pa tako i na kazeti.

Ulaznice pronađite u pretprodaji po cijeni od 45kn, dok će na dan one iznositi 55kn.

Ček dis aut