Kao zamjena za originalni BAF ovaj vikend Backyard Art Festival – Unplugged

baf unplugged

Čini se da se organizatori Backyard Art Festivala nisu mogli pomiriti s time da im je ovogodišnji BAF odgođen te da time ne pruže svojoj vjernoj publici barem malenu dozu zabave. U toj namjeri će se ovaj vikend, 12. i 13. kolovoza 2016. godine u Donjem Miholjcu održati BAF – Unplugged.

Podsjetimo se da je ovogodišnji Backyard Art Festival otkazan zbog vremenskih uvjeta te svih poteškoća koji su ti isti uvjeti nosili. Zbog same sigurnosti posjetitelja, a posebice kampera, organizatori su bili primorani otkazati BAF koji se trebao održavati od 15. do 17. srpnja. Uz odličan line-up te mnoštvo kvalitetnog popratnog programa, BAF je i ove godine trebao biti festival koji se ne bi trebao propustiti, unatoč činjenici da je to tek druga godina održavanja.

baf unplugged2No, protiv prirode se nije moglo, stoga je do takvog scenarija i došlo. Kao zamjenu za originalni BAF, održat će se Backyard Art Festival – Unplugged, a program će biti raspoređen u dva dana. Prema tome, sutra, 12. kolovoza, održat će se radionica digitalne fotografije na kojoj će polaznici steći nova znanja i iskustva vezana uz digitalnu fotografiju. Stečena nova znanja odmah će pokušati primijeniti i u praksi, a temeljit će se na fotografiranju po Donjem Miholjcu. Na kraju će biti odabrano i 50 radova koji će biti dio online izložbe. Za radionicu je potrebno ponijeti vlastitu fotografsku opremu te dobru volju, a poželjno je doći na dva kotača zbog cirkuliranja po gradu.

Idući dan, 13. kolovoza, se u 17 sati otvara izložba stripa u prostoru bivše papirnice Petar Pan, a organizira je Udruga StripOs iz Osijeka. Isti dan će se od 18 sati održavati i akustična svirka, BAF unplugged, u srednjem parku kod paviljona, a izvođači još nisu objavljeni. Pod organizatorskom palicom kluba mladih Garaža Belišće odvijat će se radionica žongliranja, a radionicu izrade balona od sapunice vodit će Udruga Migra. Posjetitelji će moći razgledati i kreativne štandove na kojima će moći kupiti različite kreativne sitnice. Ako posjetitelje ne ponese ritam akustične svirke, moći će se rasplesati uz zumbu koja će se također održati u srednjem parku.

Ček dis aut