Kojoti nakon ljetne turneje najavljuju izlazak novog singla i luksuznih reizdanja

Nakon što su 28. siječnja izašli iz čak 16 godina duge hibernacije i održali nezaboravan, povratnički koncert u sklopu festivala Brijačnica, bilo je neizvjesno da li će Kojoti, jedan od ponajboljih rock’n’roll bendova ’90-ih na ovim prostorima, nastaviti dalje s koncertima i kreativnim radom ili će ponovo utonuti u dubok san.

Kojoti, foto: Marko Ercegović

No, kockice su se za njih posložile i ispostavilo se da ih je publika jedva dočekala te da im je nedostajao upravo takav, punokrvni rock’n’roll kakav donose Kojoti, a kemija se među starim kolegama Davorom Vidukom, Alenom Marinom, Vanjom Marinom i Bobom Grujčićem obnovila na najbolji mogući način. Uz sve to, četvorci se pridružio i mlad te iznimno talentiran klavijaturist Dan Divjak.

Bend je nakon Brijačnice nastavio dalje te je prvi sljedeći koncert održan u Rijeci u Pogonu Kulture, zatim u Osijeku pa u Novigradu u Istri te Šibeniku u sklopu Regius festivala.

Ljeto 2017. je u punom jeku, a pred Kojotima se nalazi poduži niz zakazanih koncerata:

22.7. Mostar Blues&Rock Festival,
28.7. Zadar-Forum
29.7. Koprivnica-Rock Live
12.8. Čitluk-Evergreen Grin Fest
15.8. Pula-Kaštel
18.8. HoomStock-Hum na Sutli
24.8. Varaždin Špancir Fest
26.8. Vukovar – VUKOVAR FILM FESTIVAL
21.9. Rovinj – Weekend Media Festival

Nakon što završe s ljetnom turnejom, Kojoti će u dogovoru sa svojom izdavačkom kućom Dancing Bear Records pripremiti luksuzni box set koji će sadržavati sva tri albuma  – ‘Kojoti’, ‘Halucinacija’ i ‘Sex, disco kung fu’ te bonus materijal, odnosno demo album snimljen s prvim frontmenom benda, nedavno preminulim Robertom Bušićem Bušom. Sve to bit će popraćeno i Best of LP izdanjem te novim singlom koji će Kojoti objaviti nakon 20 godina.

Ček dis aut