Laibach – “Vor Sonnen – Aufgang”

Laibach, foto: Miro Majcen

Grupa Laibach predstavila je videospot za pjesmu “Vor Sonnen – Aufgang” koji je snimljen na nastupu u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

“Vor Sonnen – Aufgang” nalazi se na aktualnom albumu “Also Sprach Zarathustra” koji sadrži glazbu skladanu za kazališnu predstavu baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea i realiziranu u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu.

Videospot je snimljen tijekom koncerta održanog u Lisinskom kada je Laibach nastupio sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije, a režiju potpisuje Tomislav Gangl. Grupa je sredinom srpnja objavila prvi video za «Vor Sonnen – Aufgang», a ovaj drugi uradak poklapa se s početkom europske turneje.

Koncertom u Budimpešti 4. studenog Laibach započinju europsku turneju koja broji 24 datuma i završava 15. prosinca u zagrebačkoj Tvornici kulture. Uz turneju posvećenu novom albumu grupa će u Madridu 26. studenog izvesti poseban performance u kojem će ponoviti nastup održan 1983. na Muzičkom biennalu u Zagrebu. Dio je to retrospektivne izložbe “Laibach Kunst 1980 + Neue Slowenische Kunst 1984 – 1992: From Kapital to Capital” koja je na program madridskog Muzeja kraljice Sofije do početka 2018. godine.U Zagreb se Laibach vraćaju 15. prosinca, na samom kraju turneje. Na novoj seriji nastupa bend će izvoditi potpuno novi program, pjesme s aktualnog albuma te prearanžirane klasike iz repertoara koje nisu izvodili godinama.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 120 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 150 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13 i Branimir centar
  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

 

Ček dis aut