Legendarni londonski punk rock pioniri The Vibrators ponovo dolaze u zagrebački Vintage

vibrators-vintageLegendarni londonski punk rock pioniri The Vibrators u petak 5. lipnja ponovo dolaze  u zagrebački Vintage Industrial Bar gdje su prije dvije godine u rasprodanoj dvorani održali odličan koncert. Ovoga puta The Vibrators predstavljaju svoj novi album „Pure Punk – Back To The Roots“ koji je producirao originalni basist The Vibratorsa Pat Collier dok je na albumu sudjelovao i originalni gitarist U.K. Subsa, Nicky Garett. Novi album je dobio odlične kritike i proglašen je za nastavak njihovog prvijenca, album „Pure Mania“ iz 1977. godine koji spada u klasike punk rocka uz albume Ramones, The Clash, Sex Pistols, The Damned,….

Da se prisjetimo; The Vibrators spadaju u prvu generaciju punk rock bandova te su zajedno sa Sex Pistols, Ramones, The Damned, The Clash, Siouxsie & The Banshees,….. stvorili taj žanr. Njihava prva dva albuma „Pure Mania“ iz 1977. I „V2“ iz 1978. godine  slove za klasike punk rock i new wave scene. Pjesma „Baby Baby“ i dan danas slovi za jedan od največih punk rock hitova, pjesmu „Troops Of Tomorrow“ su obradili The Exploited, zatim je tu cijeli niz grupa koji su obradili njihove pjeseme pa i GBH, Die Toten Hosen, REM,….pa i Psihomodo Pop („Yeah! Yeah! Yeah!“).

Kao posebni gosti će na koncertu nastupiti novi bend legendarnog Saleta iz legendarnih KUD Idijota po imenu Saša 21 koji će ovom prilikom promovirati svoj album prvijenac „VD – i1“. Album je proglašen za jedan od Saletovih najzrelijih autorskih radova do sada, prepoznatljivog “guitar rock / punk ’77” stila. Ručno numerirano izdanje limitirano je na 521 primjerak i izdano u koprodukciji izdavačkih kuća PDV (Prekomjerna Doza Vinila) i Dirty Old Label.

Kao lokalna predgrupa će ovu punk rock feštu otvoriti prijatelji grupe The Vibrators te njihovi česti gosti, zagrebački Eksodus koji idući dan, u subotu 6. lipnja  zajedno sa The Vibrators nastupaju na „To Be Punk“ festivalu u Novom Sadu.

Nakon koncerta će se nastaviti party na kojem će Tomi Phantasma koji će vrtit domaće i strane novovalne hitove, a ulaz će se nakon koncerta tj od ponoći naplačivati 10 kn.

Cijena ulaznice za koncert će iznositi 40 kn u pretprodaji i 50 kn na dan koncerta. Ulaznice će se moći kupiti u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 i Vintage Industrial Baru, u Savskoj 160. Ulaz samo na party nakon koncerta 10 kn.

Ček dis aut