LessThanAMinute, Beat Busters i DJ Yesh! nastupaju na Springfestivalu 2012

LessThanAMinute-Line-Up

Zagrebački LessThanAMinute, Beat Busters i DJ Yesh! nastupit će na Springfestivalu u austrijskom Grazu. Ovaj festival elektronske glazbe otvara sezonu festivala u Europi, a održava se od 16. – 20. svibnja 2012. na nekoliko lokacija po Grazu.

LessThanAMinute

Njihovi nastupi puni su plesnog ritma i improvizacije, a zapakirani su u originalni zvuk nazvan electro-ethno. Ples je jedan od najcjenjenijih elemenata ovog sastava, kao i mantrične etno melodije koje ostaju dugo u sjećanju. LessThanAMinute u svojim pjesmama koristi neobični trožičani instrument nazvan World stick, koji nalikuje šargiji, a sve to doprinosi jedinstvenom zvuku sastava. U manje od minute sastaju se soul & pop s etnom i broken beatom. Njihov album „To be“ dostupan je besplatno na adresi

http://www.lessthanaminute.net

Beat-Busters-Line-UpBeat Busters

Dečki u bijelim forenzičkim odijelima izvlače ritam i zvuk iz svega oko nas. Audio-vizualni projekt Beat Bustersa otkriva kako izgleda suradnja tijela i tehnologije kada Bustersi manipuliraju zvukom, pokretom i slikom. Kontakt mikrofoni na koje su Bustersi priključeni bilježe pokrete, stoga oni tuku sebe, kako bi tukli vaše uši s ritmovima.

http://www.beat-busters.com
http://www.youtube.com/watch?v=oUH1Ry9BFl4
http://www.youtube.com/watch?v=k2kaXkb_c-o
http://www.youtube.com/watch?v=Yxo0FAX1-oc

YeshDJ Yesh aka RRRamon!

Osnivač zagrebačkog kolektiva Jabba Crew i klupske večeri JabbaTon, kao i hrvatskog izdanja prestižne londonske klupske večeri Chew the Fat!, nedavno je pokrenuo i večer imena Black Light, a također je i novopečeni resident KvArta (Stara Klaonica). Yesh je nastupao na najvećim festivalima u regiji (EXIT, Outlook, Terraneo, Hideout, Seasplash). Glazbeno je raznolik te se žanrovski ne ograničava. Ovisno o prilici i raspoloženju u njegovim se setovima može čuti Bass, Electro, Dubstep, Grime, House, 2Step, Garage, Drum’n’Bass, Balkan Beats i slični žanrovi. Također je autor i voditelj glazbene internet TV emisije OFF TV Live, a možete ga slušati Radiju 808 gdje ima emisiju Night Drive w. Yesh & RRRamon!

http://www.soundcloud.com/yesh-zagreb
http://www.exitmusic.tv/yesh
http://www.facebook.com/jabbaton
http://www.facebook.com/ctf.croatia
http://www.facebook.com/blacklightzg
http://www.facebook.com/OFF.TV.live

Ček dis aut