“Ljeto za Sangaile” na Queer MoMentima – osvojite ulaznice

LjetoZaSangaile_06Ciklus Queer MoMenti 26. i 28. listopada 2015. godine u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu prikazuje litvansku romantičnu queer dramu “Ljeto za Sangaile”, dobitnicu nagrade Sundance za najbolju režiju

Sedamnaestogodišnja Sangaile (Julija Steponaityte) fascinirana je akrobatskim letjelicama, no zbog straha od visine nikad se ne bi usudila sjesti u neku od njih. U ljetnom aero-kampu sprijateljuje se i intimizira s vršnjakinjom Auste (Aiste Dirziute) uz koju će se osloboditi nekih strahova.

Redateljica filma Alante Kavaite njihovu komunikaciju prikazuje kroz svojevrsnu plesnu koreografiju u kojoj se njihov odnos iščitava iz pogleda i pokreta. JB Dunckel, član francuskog dua Air skladao je glazbu koja se izvrsno isprepliće s divnim slikama litvanskog okoliša, a taj okoliš srasta s likovima koji onda svi zajedno grade impresionističke slike na filmskom platnu.

Film se prikazuje 26. listopada u 19 sati, odnosno 28. listopada u 21:15 sati u dvorani Müller kina Europa (Varšavska 3, Zagreb). Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni kina pola sata prije početka projekcije.

Mixer dijeli 1×2 ulaznice za projekciju 28. listopada. Odgovorite točno na pitanje: Kako se zovu junakinje filma „Ljeto za Sangaile“? Odgovore šaljite na nagradnjacha@mixer.hr.

Ček dis aut