Lollobrigida na žurki godine predstavila novi album ‘Pilula’

Lollobrigida_naslovnica_velikaNakon nekoliko godina pauze i rada u „laboratoriju“, Lollobrigida je ove subote u prepoznatljivom electro-pop-disco-punk stilu na koncertu u Tvornici kulture premijerno predstavila treći studijski album – „Pilula“!

Gosti koncertne promocije, sve poznatiji Nipplepeople na najbolji mogući način su otvorili koncert. Dvojac neotkrivenoga identiteta rijetko nastupa i izbacuje nove pjesme ali su osvježavajućim hitovima „Sutra“, „Broj“, „Sanjam“ i „Ne volim te” osim u Hrvatskoj, postali poznati i izvan nje. U sat vremena nastupa, izveli su uz svoje i obrade pjesama „You got the love“ od Florence & The Machine, „Rocket“ od Goldfrapp, „That’s not my name od The Thing Things i druge, izazvali ovacije te stvorili odličnu atmosferu za izlazak benda večeri.

Nakon Nipplepeople,  na pozornicu su u efektnim plavo-crno-srebrnim opravicama iz radionice Marije Koštić i Ane Fucijaš (2Women1SewingMachine) izašle Ida Prester i Petra Cigoj u pratnji dečkiju iz Lollobrigide. Ovaj koncert bio je ujedno i Petrin posljednji nastup prije odlaska na rodiljni dopust, ali je bez obzira na poodmaklu trudnoću energično skakutala i plesala za vrijeme cijeloga koncerta. Privremeno će je u bendu zamijeniti Lidija Dokuzović, svestrana glazbenica i zabavljačica, koja se dokazala glazbenim projektima s world & ethno grupom Afion i trash folk bendom Zykopops, pa će zasigurno dostojno zamijeniti Petru u nastavku turneje i promocije Lollobrigidinog novog albuma.

Uz igrarije, šljokice i electro-pop skakutanje, što je obilježavalo njihove nastupe od samih početaka, Lollobrigida je na ovom nastupu doista pokazala je u glazbenom i izvođačkom smislu kroz godine zaista napredovala – bend je sastavljen od vrsnih glazbenika, izvedba je postala „ozbiljnija“, ali je i dalje prisutna  doza  zafrkancije u ismijavanju predrasuda i stereotipa današnjeg društva. Kroz sat i pol njihovog nastupa i publika se raspametila uz njihove najveće hitove „Volim te“, „Moj dečko je gej“, ali i pjesme s novog albuma poput „Bivša cura“, „Kompjuter“ i „Sex on TV, Sex on the Radio“. Na samom kraju koncerta, kada je publika pozvala Lollobrigidu na bis, Petra i Ida su ih zadnjom stvari „Party“ i  stihovima „tulum , party , žurka , igranka, to je sve što danas želim ja“ pozvale na pozornicu i tako u gužvi otplesale koncert do kraja. Za nastavak odlične zabave do jutra zaduženi su bili Diskobajagi.

Novi Lollobrigidin album „Pilula“ sadrži trinaest disco plesnih pjesama, a njegov divlji i poprilično žestoki zvuk osigurao je slovenski producent Gregor Zemljić. Pored svojih autorskih pjesama, Lollobrigida je obradila i veliki hit Zdravka Čolića „Pusti, pusti modu“ u dance-punk varijanti, a remiksirao ju je Baby Dooks. Od gostiju na albumu ističe se još i slovenski producent Torul koji se poigrao prethodnim hitom „Sex on TV, Sex on the Radio“ i preradio ga u ozbiljan klupski electro komad, a snimljena je i jedna zajednička pjesma s makedonskim bendovima „Bei the fish“ i „Bernays propaganda“ koju pjevaju na makedonskom.

Ovaj veseli i žestoki buket disco pjesama djelovat će na slušatelje poput prave energetske pilule!

Ček dis aut