Manu Chao – miljenik publike na 18. Špancirfestu

manu-chao-web

Organizatori su potvrdili ono čemu smo se svi ovaj tjedan nadali – miljenik hrvatske publike Manu Chao i njegova La Ventura će u utorak 23. kolovoza Špancirfest ispuniti ritmovima svijeta, beskonačnom pozitivnom energijom i svima razumljivim porukama.

Osamnaesti Špancirfest održat će se od 19. do 28. kolovoza, a glazbeni program varaždinskog festivala kreativnosti obilježit će Manu Chao i njegova La Ventura. Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog koncerta u Zadru hrvatska će publika imati prilike sa svojim miljenikom provesti večer na Pan pozornici na Starom gradu u utorak 23. kolovoza, kada ju očekuje trosatna eksplozija hitova kao što su “Clandestino”, “Rainin’ in Paradize” i “Me Gustas Tu” uz do sada neobjavljene glazbene numere.

Francuski umjetnik i aktivist španjolskog porijekla svoj je karakterističan zvuk gradio kroz razne pank utjecaje koje je uspješno spojio s lirikom šansone te ritmovima salse, regea i ska muzike. Ta otvorenost glazbi svijeta Manuovim pjesmama daje univerzalnu poruku koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Na kojem god meridijanu svirao Manu puni dvorane i stadione te na čak sedam jezika pjeva o korumpiranosti politike, ljubavi, migracijama, životu u getu i slobodi mišljenja.

Glazbeno putovanje koja traje skoro pa tri desetljeća Manu je započeo u kultnom bendu Mano Negra, a nakon njegovog se raspada 1995. godine odlučio na solo karijeru, što se pokazalo kao ispravna odluka. Četiri sjajna studijska albuma, od kojih su najzapaženiji bili Clendestino i Proxima Estacion: Esperanza, doveli su Manua na najveće svjetske pozornice. Poznat po višesatnim, pozitivnom energijom ispunjenim koncertima Manu na Špancirfest dolazi sa sastavom La Ventura kojeg čine gitarist Madjid, basist Gambeat i bubnjar Philippe. Nastup na Špancirfestu bit će pojačan i s dva puhača, a set listu će osim himničnih pjesama, kao što su “Bongo Bong”, “Clandestino”, “Me Gustas Tu”, “Rainin’ In Paradize”, “Mi Vida”, “Politik Kills” ili “Mala Vida”, činit i neke neobjavljene pjesme i obrade.

Koncertni program na Pan pozornici na Starom gradu ove će godine obuhvaćati sedam koncertnih dana, a early bird ulaznice za glavnu festivalsku pozornicu u prodaju će krenuti uskoro.

Ček dis aut