Matt Letley napustio Status Quo

Nakon dvanaest godina u bendu, Matt Letley napustio je Status Quo i odradio svoj posljednji koncert s njima jučer u O2 Areni u Londonu.

Na njegovoj službenoj stranici ovaj ponedjeljak osvanula je poruka:

Bilo je ovo fantastično putovanje ovih dvanaest godina i više no odlučio sam da je sada pravi trenutak da napustim Quo i posvetim se nečemu drugom.“

Nastavio je da razlog ovog razlaza nije ponovno okupljanje orginalnog line-upa niti je to u ikojoj mjeri utjecalo na njegovu odluku te je poželio uspjeh na ovoj turneji ostatku benda. Bend je imao u planu i novi album koji bi uključivao Letleya no nije poznato kakve će posljedice njegov odlazak imati na projekt.

Orginalni line-up benda, gitarist Francis Rossi, pjevač Rick Parfitt, basist Alan Lancaster i bubnjar   odlučili su se ujediniti na posebnoj turneji ovog proljeća no nažalost, turneja će biti ograničena samo na područje Velike Britanije i Australije uz nekoliko ljetnih festivala.

Bend je također Letleyu poželio svu sreću i zahvalio se na posljednjih dvanaest godina. Njihovu posljednju zajedničku svirku ovjekovječio je Abbey Road Live Here Now za posebno izdanje dvostrukog live albuma koji se može naručiti u fizičkom izdanju ili skinuti na stranici www.liveherenow.com

Ček dis aut