Meditativno-spiritualni glazbeni umjetnici svjetskog glasa Deva Premal & Miten premijerno u Lisinskom

devaRenomirani izvođači meditativno-spiritualne glazbe svjetskog glasa Deva Premal & Miten u pratnji nepalskog bansuri majstora Manosea u sklopu svoje svjetske turenje “Songs for the Sangha” održat će koncertni nastup u Zagrebu 15.10.2015. godine u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u organizaciji Prema Vama Centra iz Zagreba. U prodaju je upravo pušteno prvih 150 early bird ulaznica za ovu koncertnu atrakciju po posebnoj cijeni od 200,00 kuna. 

Devu Premal i Mitena smatra se utemeljiteljima jednog potpuno novog i jedinstvenog glazbeno-spiritualnog žanra kojeg su pronijeli cijelim svijetom. Spajanje drevnih mantri Indije i Tibeta sa suvremenim glazbenim konceptima već je s objavom prvog albuma Deve i Mitena – The Essence (1999.) njihov glazbeni izričaj učinilo prepoznatljivim. Do sada su objavili  17 studijskih albuma, s milijunskim nakladama, a  gotovo svi glazbeni uratci ovog kazimatičnog dua, posebice posljedni album Mantras for Life (2014.) nalaze se kontinuirano u samom vrhu New Age svjetskih top ljestvica. Njihove se glazbene turneje održavaju u prestižnim koncertnim dvoranama, katedralama i na glazbenim festivalima. Prošlogodišnja koncertna turneja odvela ih je u 24 država svijeta, a u Hrvatskoj će 15.10.2015. sa svojim glazbeno-meditativnim programom „Songs for the Sangha” nastupiti po prvi put u svojoj karijeri.

Inače, Deva Premal je podrijetlom Njemica, rodom iz Nürnberga. Kroz djetinjstvo je svirala violinu i klavir te pohađala satove pjevanja, a zanimljivo je da je već u dobi od pet godina čantala Gayatri Mantru!  Izučavala je  shiatsu masažu, refleksologiju i  kranio-sakralnu terapiju, ali pjevanje i glazba ostaju njezino prvo i najveće životno ispunjenje. U njezinom se vokalnom izričaju prepoznaje snažan utjecaj indijske klasične glazbe, na temelju koje je razvila svoj osobni stil interpretacije. Britanski glazbenik i gitarist Miten svoju je karijeru započeo sedamdesetih, kao uspješni gitarist koji je svirao na zajedničkim turnejama s brojnim legendarnim bendovima i glazbenicima poput Fleetwood Maca, Rya Coodera, The Velvet Underground i dr.  Deva Premal i Miten upoznali su se 1990. godine u Indiji, izučavajući meditaciju s Oshom, svojim guruom, gdje započinje njihov zajednički put u ljubavi i glazbenoj kreativnosti. Svoj životni poziv, naglašavaju, pronalaze u okupljanjima širom svijeta na kojima s ljudima mogu slaviti glazbu i meditaciju. Uz njih će se hrvatskoj publici predstaviti i Manose, maestro bansuri flaute iz Nepala koji iza sebe bogatu solističku karijeru i jedan je od najpoznatijih glazbenih ambasadora svoje domovine, kao i indijske klasične glazbe u SAD-u. Valja naglasiti i da je glazba Deve Premal i Mitena postala zvučna podloga za mnoge metode iscjeljivanja 21. stoljeća, bilo da se radi o yogi, pilatesu, šamanskim ceremonijama, masaži, rehabilitaciji, detoksikaciji ili akupunkturi.

U poklonike glazbenog izričaja Deve Premal i Mitena ubrajaju se brojni svjetski uglednici, mirotovorci i duhovni učitelji koji su o Devi i Mitenu rekli:

„Prelijepa, prelijepa glazba” Njegova Svetost Dalaj Lama

„Čista magija” Eckhart Tolle

„Moj omiljeni album za Yogu“ Cher

„Strastveno i snažno“ Anthony Robbins

Devu Premal i Mitena u Zagreb dovodi Prema Vama Centar koji se bavi profesionalnom terapijskom primjenom zvuka drevnih prirodnih instrumenata, kao što su tibetanske zvučne zdjele i gongovi, a u sklopu kojeg djeluje i Peter Hess Akademija i jedina Gong Akademija u Hrvatskoj.

Pretprodaja ulaznice za ovu koncertnu atrakciju započinje ograničenim brojem od prvih 150 ulaznica po promotivnoj cijeni od 200,00 kn u srijedu 22. travnja, a koje će se moći kupiti u sustavu Entrio.hr i u online prodaji www.Entrio.hr! 

Cijena ulaznica u pretprodaji potom će iznositi 240,00 kn,  280,00 kn  i 320,00 kn za VIP kategoriju, a ulaznice će se moći kupiti u sustavu Entrio.hr,  na blagajni KD „Vatroslav Lisinski“ i u sustavu Ulaznice.hr.

devapremalmiten.com
www.premavama.com

Ček dis aut