Megadeth najavio – it’s “thrashin’ time!”

Megadeth je još jednom zasjeo u studio, ovaj put radi svog četrnaestog albuma, a Mustaine je euforično najavio – it’s „thrashing time!“.

Frontman legendanih metalaca već je u lipnju najavio da se radi na novom materijalu i u kolovozu objavio da je još jednom odabrao Johnnyja K-a (Disturbed, Sevendust, Machine Head i Staind) kao producenta svog novog studijskog albuma koji bi trebao izaći u prvoj polovini 2013. godine. Johnny K je producirao i posljednji Megadethov album „TH1RT3N“ (2011.) koji je snimljen u Mustaineovom Vic’s Garage studiju u San Marcosu u Kaliforniji. Još se uvijek ne zna koja će izdavačka kuća biti nositelj novog uratka s obzirom da je Megadeth nedavno raskrstio s Roadrunnerom.

TH1RT3N je ujedno i prvi studijski album na kojem se ponovo našao i basist Dave Ellefson koji je bio dio benda od 1983. do 2002. Ellefson se vratio početkom 2010. i to je bio njegov prvi studijski album s Megadethom još od davnog Rude Awakening (2002.).

Dave Mustaine je ljetos izjavio za NME da je novi materijal malo mračniji i malo žešćeg tempa no da nastoji zadržati melodičnost u svojim pjesmama za razliku od ostali. S obzirom da smo vidjeli da su zadnje vrijeme u formi, prognozirat ćemo pozitivan rezultat i tiho se nadati da ovaj album neće nazvati „4t33n“ ili nešto slično. U protivnom ništa od tarantula.

 

Ček dis aut