Metallica preuzima volan vlastite kreativne sudbine

Ne brinite fanovi Metallice, za vas dogodine horoskop prognozira obilje i zadovoljstvo. Osim što Newsted polako izbacuje vlastite novitete,  ostatak vaših thrash heroja najavljuje da su službeno počeli raditi na materijalu za novi album.

Lars Urlich je nastavak studijskog izdanja „Death Magnetic“(2008.) nazvao „žestokim, energičnim i brzim“ te da stilski nastavljaju tamo gdje su stali prije četiri godine no zasad neimenovani deseti album mogao bi biti objavljen najranije 2014.

Album će svakako biti objavljen preko nove izdavačke kuće Blackened Recordings, čijim su osnivanjem osigurali potpunu kontrolu nad nedavno stečenim vlasništvom vlastitih master snimki. Ulrich je izjavio da ih je taj korak „stavio za volan svoje kreativne sudbine“ te još jednom metaforički ustvrdio da izdavačke kuće služe kao neka vrst banke koja kreditira stvaranje albuma no kada si financijski neovisan, bolje ti je samome. Tako će bend preuzeti u potpunosti marketing i promociju svog stvaralaštva,, dok će se za distribuciju brinuti Rhino Entertainment za američko tržište te Universal Music Group za internacionalno.

Ukoliko vam fali nečime se zabavljati do slijedeće vijesti o članovima Metallice, slijedite primjer svoje novinarke i „skočite“ do James Hetfield soundboarda. Ubit će vam vrijeme tokom ovog prazničkog tjedna i poslužiti za trolanje ekipe uz puno yeai-yeahsa i režanja. Čista epika.

Ček dis aut