Miroslav Tadić u Novoj ploči predstavio album “Spavati, možda sanjati”

Novi album gitarističkog virtuoza Miroslava Tadića „Spavati, možda sanjati” jučer je predstavljen u Caffe baru i Music shopu Nova ploča.

Nadahnuće je pronašao u tradicionalnim uspavankama te napjevima koji su u njegovim maestralnim izvedbama dobili nevjerojatan meditativan osjećaj. Upravo takav relaksirajući osjećaj slušanja glazbe u kojem se slušatelj može prepustiti glazbenom užitku bio je Tadićev cilj, stoga su njegovi aranžmani minimalistički, ali nabijeni jakim emocijama.

“Na koncertima sam dobio inspiraciju za ovakav jedan album. Slušanjem ovakve glazbe publika se može potpuno opustiti i sanjariti, a možda i zaspati. Otuda i ideja za naslov albuma. Vjerujem da bi ovakav CD dobro prolazio i u ljekarnama jer zaista potiče čovjeka na nekakav mir. Svaka skladba odsvirana je na poseban način, a album je nastajao dvije godine pa sam neizmjerno zahvalan izdavaču Croatia Recordsu na strpljenju”, rekao je Tadić.

Tradicionalne uspavanke iz Brazila, Argentine, uspavanke koje je napisao Tadić te neizbježan hommage Arsenu sa skladbom “Čitavu noć slavulj…” kojom započinje ovaj album, odsvirane su na nekoliko gitara te snimljene u Tadićevom malom studiju „Little Room” u Kaliforniji.

Zagrebačka publika može poslušati Miroslava Tadića 21. srpnja na sceni Amadeo gdje će nastupiti uz Tamaru Obrovac.

Ček dis aut