Molto Cortese – zanimljiv novi projekt riječkih umjetnika

moltoMolto Cortese” je projekt u kojem sudjeluju riječki umjetnici čije se javno djelovanje veže uglavnom uz kazališnu umjetnost. Grupa renomiranih profesionalaca proširuje svoju djelatnost koja proizlazi iz zadovoljstva druženja, okušavajući se u, za njih, novom glazbenom mediju.

”Molto Cortese” čine: Deni Šesnić, Igor Karlić, Dalibor Laginja, Zoran Petrović, Marijan Blažina, Mario Hrabrić, Damir Srok, Dražen Šegić, Maja Veljak i Valter Veljak. Uz brojne članove, na albumu gostuju i Damir Halilić Hal na gitari, te Denis Razumović Razz na saksofonu.

Kako i sami naglašavaju – ”Molto Cortese” na svoj način istražuju popularnu glazbu prve polovice dvadesetog stoljeća (swing, bossa nova, gypsy jazz Djanga Reinhardta…) lišenu suvišnih improvizacija, s utjecajem Mediterana i naglaskom na ljepotu melodije.

Osim iznimno interesantnih obrada, na istoimenom albumu nalaze se i četiri autorske pjesme Denija Šesnića i Igora Karlića koje su prije nešto manje od dvije godine izvedene u sklopu predsave ”Blue Butterfly” ansambla riječkog Baleta HNK Ivana pl. Zajca nastale iz koreografske radionice. Predstava je autorsko djelo sedmero koreografa, dok glazbu potpisuju upravo ”Molto Cortese”.

Deni Šesnić – dizajner je svjetla i docent na „Akademiji dramskih umjetnosti“ u Zagrebu. Potpisuje  više od dvije stotine predstava u zemlji i inozemstvu. Autor je designa rasvjete brojnih velikih projekata (najveća ikad postavljena Verdijeva opera Aida u Pekingu sa 3500 učesnika, te 3200 postavljenih rasvjetnih tjela, olimpijade na pijesku u Omanu…).

Dobitnik brojnih prestižnih nagrada za svoj umjetnički rad.
Osnivač „Baška International Guitar Festivala“ (www.baskabigfest.com)
Osobna web stranica: www.sesnic.com

Dalibor Laginja – likovni umjetnik, scenograf i slikar. Diplomirao je slikarstvo u klasi prof. Emilia Vedove na „ Accademia di belle arti“ u Veneciji. Kao scenograf surađuje sa nizom poznatih redatelja u Hrvatskoj i Sloveniji. Autor je više od stotinu scenografija, te brojnih samostalnih i kolektivnih izložbi. Dobitnik je niza nagrada i priznanja za svoj rad.

Igor Karlić – skladatelj i izvođač scenske  glazbe. Član „Hrvatskog društva skladatelja“ od 2000. god. sa statusom samostalnog umjetnika. Kao suradnik sa značajnim imenima hrvatske kazališne režije ostvario više od dvije stotine kazališnih predstava. Autor glazbe za dokumentarne filmove, autor dramatizacija i radio drama. Dobitnik niza nagrada i priznanja za svoj rad.

Zoran Petrović – Bebe – Po profesiji Apple Computers IT Administrator i Autocad Dizajner. U glazbenom svijetu produkcijski manager (Opatija, 1998. Joe Zawinul & Zawinul Syndicate, Rijeka, 1999. Chico and The Gypsies …), organizator smotre klapa “Bašćinski glasi” 1992, ’93, ’94 u suorganizaciji sa festivalom dalmatinskih klapa u Omišu.

Ček dis aut