MTDE, Kraj Programa i ESC Life na novom BeerYard Festivalu u Močvari

beeryard

Kako cijelu Hrvatsku trese craft groznica, a sve je krenulo u Zagrebu, logično je da Zagreb dobije festival koji će predstaviti većinu pivovara s craft scene. Jednodnevni festival koji spaja 3 nezavisne scene – craft pivovare, street food i glazbu. U dvorištu. Rezultat je BeerYard Festival u velikom dvorištu Močvare 27. kolovoza.

nova rundaUz craft pivovare će se predstaviti i craft pubovi Craft Room i Hop In koji će za tu priliku točiti piva koja se prethodno još nisu pila u Hrvatskoj. Skoro pa paralelno, uz craft beer revoluciju, događa se i street food revolucija. Sve više ugostiteljskih objekata se otvara koji pripravljaju samo hranu napravljenu od svježih namirnica, a pogotovo stavljaju fokus na burgere te je stoga i logično da se uz craft piva povežu burgeri i ostala jela koja pivu daju novu dimenziju. Cijelu ovu priču će zaokružiti i četiri benda, svaki rastući u svom žanru i na taj način dati cijelom festivalu tu nezavisnu iskru – ESC Life (Zagreb), Kraj programa (Rijeka), ThroatTwister (Zagreb) te Muscle Tribe of Danger and Excellence (Zagreb). Tako ćete moći uživati u eklektičnom presjeku domaće indie scene, od post punka preko metala do psihodelije. U velikom dvorištu Močvare/Jedinstva će se moći od 12h kupovati piva craft pivovara, ali i probavati street food delicije najpoznatijih burger barova, dok će od 13h krenuti pivska predavanja/radionice unutar kluba: predstavljanje portala Pivarium, panel na kojemu će se debatirati o pokretanju pivovare u Hrvatskoj, te pivski putopisi Domagoja Jakopovića Ribafisha.

Upad na festival je 35Kn.

Program:
12h – Otvaranje

13h – 14h Pivska radionica – Predstavljanje Pivarium pivskog portala. Pivarium predstavlja Ratebeer administrator Marko Ožegović.

15h – 16h Pivski panel – Poslovni izazovi pivovara. Sudjeluju Nova Runda, Varionica, Zmajska pivovara. Panel raspravu moderira Domagoj Jakopović – Ribafish

17h – 18h Pivsko predavanje by Domagoj Jakopović Ribafish

19h – 23h Koncerti

Craft beer by:
5th Element , ABA & BART & LELA
BaD BREWERY
Craft Room (craft bar)
The Garden Brewery (ekskluzivna promocija novih piva na festivalu)
Hop In Craft Beer Bar (craft bar)
Križevačka pivovara
LAB Split – Craft Brewery BARBA Pale Ale
Pivovara i pivnica Medvedgrad
Nova runda
Pulfer
Pivovara Mbc
Valens
Varionica
Varoška Pivovara
Zmajska pivovara
(Lista će se širiti :))

Street food by:
American bar Dollar (Osijek)
Bistro Šalša (Zagreb)
Yellow Submarine (Zagreb)
Burger bar (Zagreb)

Nastupaju:
ESC Life (Zagreb)
Kraj Programa (Rijeka)
ThroatTwister (Zagreb)
Muscle Tribe of Danger and Excellence (Zagreb)

Ček dis aut