Muse objavio video za “Follow Me” s novog albuma

Britanski trio Muse objavili su novi video spot za pjesmu “Follow me” s njihovog posljednjeg albuma “The 2nd Law”. Prethodno smo već imali prilike vidjeti video rješenje za singl “Madness” koji je Chris Martin (Coldplay) ocijenio kao najbolju pjesmu Musea ikad.

“The 2nd Law” je šesto studijsko izdanje alternativnih rockera i nasljednik  remek-djela političke prog-rock opere „The Resistance“, objavljenog 2009 i dobitnika Grammya za najbolji rock album godine. Muse je dobrim dijelom opravdao najave da će ovo biti drukčiji album od svih do sada poznatih dijelova njihovog opusa. Doduše, ne toliko radikalno kao što je najavljeno, no vidljivo nastao na utjecajima elektroničke i dubstep scene, pogotovo Skrillexa i francuskog dua Justice. Interesantno je i da se u dvije pjesme, “Save Me” i “Liquid State”, po prvi puta kao pjevač pojavljuje basist Chris Wolstenholme, koji ih je i osobno napisao te u njima progovara o svojoj borbi s alkoholizmom.

Naslovnica albuma preuzeta je od Human Connectome projekta i predstavlja mapu neuroloških puteva ljudskog mozga, dok se naslov albuma odnosi na drugi zakon termodinamike koji je citiran u pjesmi  “Unsustainable”.

Prvi singl s albuma – „Survival“ postao je i himna Olimpijskih igara.

Ček dis aut