Na 11. Velesajmu kulture bend BRUT predstavlja novi album

prosidba brutDeset je godina prošlo od prvog Velesajma kulture, manifestacije kojom se započelo novo razdoblje umjetničkih aktivnosti u prostoru Studentskog centra. Obilježili su ga mladenačka energija, istraživanja, timski rad, suradnja, otvorenost, i prije svega – mladi autori i nova publika.

U sklopu 11. Velesajma kulture zagrebački bend Brut,13.12.od 21.30 sati, predstavlja novi album Prosidba uz potporu i nastup Marka Mrakovčića, bend iznenađenja i DJ program do sitnih noćnih sati. Brut je rock/punk/noise bend iz Zagreba koji s prekidima djeluje od 2009. godine. U studenome 2014. objavili su drugi EP album Prosidba. U pet pjesama tematski povezanih u cjelinu, Prosidba govori o psihopatologiji manijaka koji u stilu Wolfganga Priklopila na ženi iskaljuje bijes zbog svoje društvene inferiornosti. Prosidbu je producirao Leonard Klaić, a kao vokali gostuju Domagoj Šimek i Nenad Gajić. Brut su Izvor (bubnjevi), Almir (gitara), Ivan (gitara), Nikša (bas gitara i prateći vokal) i Šulba (vocal).

Pjesme koje su prvotno bile akustične i lagane dok je Mark svirao solo poprimile su bendovski zvuk uz pomoć bubnjara Tonija Mrakovčića i klavijaturista Ivana Vondračeka. Iako je prvotno bio zamišljen kao kantautorski projekt, bend je počeo zajednički raditi nove pjesme koje znatno odudaraju od starih. Njihov se glazbeni materijal stilski proteže od easy listening folka do frenetičnog evil popa.

https://www.youtube.com/watch?v=uSTbPx3lNqo

brutnoise.bandcamp.com
www.facebook.com/brutnoise
https://myspace.com/markmrak/music/songs

Za tulum otvorenja, 11.12. zadužen je program, TRIP TO ZION, od 22 sata.

Sve informacije mogu se pronaći na velesajam.sczg.hr ili www.sczg.unizg.hr.

Ček dis aut