Nacrtaj mi ljubav

emir-frozen-camels

Ovih dana u Sarajevu su snimljeni prvi kadrovi video spota rock grupe ‘Emir & Frozen Camels’ za pjesmu „Nacrtaj mi ljubav“.

Radi se o pjesmi sa albuma „No Pasaran“, dobitnika regionalne muzičke nagrade „Indexi“ za „Najbolji rock album godine“. Na ovoj pjesmi, uz Emira i njegove smrznute deve, kao gost se pojavljuje Zvonimir Djukić – Đule, lider rock grupe  Van Gogh.

Spot je sniman u bivšoj tvornici„Žica“ u Sarajevu, pod budnim okom producenta Adnana Čuhare iz sarajevske produkcijske kuće „Prime Time“, koja je preuzela cjelokupnu produkciju ovog projekta. Višečlana ekipa, vođena jednim od najboljih snimatelja Almirom Djikolijem, posljednje kadrove završila je tek oko ponoći.

„Smrzli smo se kako i dolikuje imenu naše grupe, ali mislim da smo napravili odličan posao. Ovo je svakako jedna od najboljih ekipa sa kojima sam snimao video spotove, što me veseli jer je lijepa spoznaja da se i tu kod nas mogu naći ovakvi profesionalci. Ovo je samo prvi dio ovog video spota, a nastavak ćemo snimiti do Nove godine“, izjavio je Emir Bukovica, lider EFC grupe.

Đule Van Gogh, koji je na set snimanja došao direktno sa sarajevskog aerodroma samo je dodao: “Dugo smo čekali i Emir i ja da nam se poslože slobodni termini za snimanje i evo konačno se to dogodilo. Sretan sam da smo napokon Emir i ja naše dugogodišnje prijateljstvo obilježili ovom suradnjom na zaista prelijepoj pjesmi „Nacrtaj mi ljubav“, a za video spot sam siguran da će izgledati fenomenalno, s obzirom na ovo šta sam vidio na samom snimanju“.

Ček dis aut