Nagradnjacha: Vodimo vas na kinesku predstavu „Novi šarm lutkarstva“, na 50. PIF-u

Lutkarska predstava „Novi šarm lutkarstva“ u izvedbi kineske kazalištne trupe Guangxi igra u četvrtak, 21. 09., s početkom u 13h, u Kulturnom centru Travno, u Zagrebu, u sklopu 50. Međunarodnog festivala kazališta lutaka (PIF). Predstava je namijenjena svim uzrastima.

Iz Nanninga, tzv. Zelenog grada, iz Narodne republike Kine, dolazi jedno od najpoznatijih profesionalnih kazališta u svijetu, kazališna trupa Guangxi. Lutkarska kazališta u Kini čine važan dio kazališne tradicije, nudeći u svojim predstavama raznolike teme, one vezane uz legende kao i uz svakodnevnicu. Ovisno o priči i običajima, lutkari se koriste različitim tehnikama animirajući lutke na visokoj tehničkoj i umjetničkoj razini.

Kazališna trupa Guangxi posebno je poznata po vjernom oblikovanim lutkama i životnim predstavama. Njihova je publika svih uzrasta, a odabrani naslov „Novi šarm lutkarstva“ obuhvaća sedam kraćih izvedbi: “Labuđe jezero” ponudit će lutkarsku inačicu poznatog baleta, u predstavi “Sestra Liu i brat Niu” bit će izvedene pjesme naroda Zhuang, a uz spomenute predstave na programu su još “Crveni dječak”, “Raznobojan san”, “Šarm Apsarasa”, “Susret u paviljonu” i “Miao djevojke”.

PIF i Mixer daruju 1×2 ulaznice, a da biste sudjelovali u nagradnoj igri
dovoljno je da puno ime i prezime, uz naznaku PIF, pošaljete na naš e-mail: nagradnjacha@mixer.hr. Dobitnike objavljujemo u četvrtak, 21. rujna u 10h! 

Imena dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.

 

Ček dis aut