Najavljen Exposure music festival – najveći kantautorski festival u Hrvatskoj

exposure2

Exposure music festival – najveći kantautorski festival u Hrvatskoj, osam pozornica, dva dana, šesnaest izvođača, događaj je koji se ne propušta stoga rezervirajte vrijeme za 10.-11.06. 2016., Velika Gorica, Park dr. Franje Tuđmana od 20:00 sati.

13336180_1217817784909497_1091680135_nOvaj međunarodni festival daleko je od običnog – nema klasičnog line up-a, publika nije ispred stagea… Muzički Stonehendge je otprilike najbolji opis ovog kantautorskog festivala koji je do sada ugostio 32 kantautora iz regije i Europe!

Exposure music festival je interaktivan, i izvođači su “izloženi” publici od čega je i izašlo prvobitno ime festivala “Izložba kantautora”. Publika je uronjena unutar osam pozornica, okružena izvođačima koji su cijelo vrijeme festivala na pozornicama i sviraju jednu pjesmu po krugu. Razglas je usmjeren prema samom središtu, a publika se uvijek nalazi u sweet spotu zvuka. Izvan kruga glazba se gotovo i ne čuje!

Ovo je četvrto izdanje Exposure music festivala i “line up” je odličan – ljubitelji akustike i kantautora doći će na svoje. Uz to, tokom dva dana, za trajanja festivala u prostorijama POUVG će se održati radionice o skladanju i pisanju pjesama za mlade kantautore, koje će biti predvođene predavačima iz bečkog Vienna Songwriting Circlea.

Line up petak 10.06.2016.:                                 Line up subota 11.06.2016.:
Milan Stančić ( BIH )                                             Ana Lovrenčić ( CRO )
Bor Seušek ( SLO )                                               Olivera Popović ( SRB )
Marko Rusov ( SRB )                                             Stuart Neville ( SCO )
Aljaž Hrastar ( SLO )                                             Jakob Kobal ( SLO )
Ivo Ćurin ( CRO )                                                  Claudia Heidegger ( AUT )
Primož Trmasti Rajtmajer ( SLO )                              Doug Andrews ( USA)
Ditka ( SLO )                                                        Davor Matošević ( BIH )
Andrej Abramušić ( CRO )                                       Jack Roots ( ENG )

Ulaz je besplatan.

exposure

Radionica:

Radionica skladanja i pisanja pjesama DIMONDS UNDER PRESSURE
by Vienna songwriting circle

U prostorijama POUVG, od 13h 11.06.2016, Exposure music festival će i ove godine ugostiti predavače iz Vienna songwriting circle-a koji će održati predavanje o skladanju i pisanju pjesama. Ukoliko ste kantautor ili pišete pjesme za druge ovo je predavanje za vas!

Ovakve radionice su na našim prostorima rijetkost, dok su u drugim zemljama normalna pojava. Svaki “zanat” tražii da ga naučite – slikari uče, kipari isto…a za umjetnike koji skladaju i pišu tekstove pjesama se očekuje da stvore pjesmu iz ničega, da dođe iznutra. Istina je, treba vam inspiracija, ali postoje i načini kako svoju pjesmu možete modelirati kako bi postigla najbolji efekt kod ciljane publike ili kako da pjesma zadrži svoju bit, koja se zbog nepoznavanja “zanata” može izgubiti.

Ponesite svoj instrument! Predavanje će biti na engleskom jeziku.

Partneri festivala su Vienna songwriting circle, HGF, S.O.S Maribor i Beogradski kantautorski festival.

Ček dis aut