Nastavak ciklusa koncerata u Kamanju

hp1U nastavku ciklusa rock koncerata u Kamanju, Udruga mladih «90-te» organizirala je 20.11.2009. nastup najveće hrvatske punk-rock atrakcije, Hladnog piva. U prepunoj dvorani, Mile i društvo su u vrlo ubrzanom tempu krenuli nizati nove, ali i vrlo stare hitove koji nisu bili nepoznati mahom mlađoj publici koja je odmah odgovorila masovnim «pogo» plesom. Vrlo užarenu atmosferu dodatno je zagrijao i humor karakterističan za Hladno pivo, pa smo osim Miletovih dosjetki imali prilike vidjeti i energičan rap u najboljoj maniri Henry Rollinsa koji je izveo trubač Stipe, neočekivani jazz uvod u pjesmu «Šamar», kao i razne druge originalne scenske koreografije. Kako je među publikom bilo i dosta gostiju iz susjedne Slovenije, Mile im nije zaboravio čestitati na uspješnom nogometnom plasmanu s pjesmom «Zimmer frei».

hp2Koncert je trajao puna dva sata s vrlo energičnom i žestokom svirkom uz obavezne hitove kao što su «Teško je ful biti kul», «Samo za taj osjećaj», legendarne obrade «Fur immer Punk» i vrhunac koncerta na kraju s «Nije sve tako sivo» i «Superman».

Komercijalni uspjeh koji je doživjelo Hladno pivo u zadnjih nekoliko godina, kao i brojni hitovi s video spotovima, mogli bi sugerirati da grupa polako ide prema rock and roll mainstreamu. Međutim, njihov živi nastup koji je obično za par razina brži od snimljenog materijala, otklanja svaku sumnju u tako nešto i potvrđuje da se ovdje i dalje radi o žestokom punk bendu iz Gajnica.

napisao: Vladimir Jelinčić
fotografije: Tonja Jerele

Ček dis aut