NORAH JONES – Uskoro novi album

clip_image001Norah Jones ovog će proljeća objaviti novi studijski album ”Little Broken Hearts”, nastao u suradnji s glazbenikom i producentom Danger Mouseom.

Dvoje glazbenika već su surađivali na Danger Mouseovom albumu ”ROME” nakon čega su svoju suradnju produžili i na Jonesin peti album.

”Little Broken Hearts” fascinantan je korak naprijed u artističkoj revoluciji jedne od najintrigantnijih pjevačica ove dekade.

Pjesme potpisuju i Norah i Danger Mouse, spojivši vlastite stilove u potpuno novi zvuk.

Glas Norah Jones bio je ono što je zaokupilo pažnju Danger Mousea kada je konceptualizirao album ”ROME”, homage klasicima talijanskog filma. Glavni muški vokal bio je Jack White, te su Danger Mouse i njegov suradnik Daniele Luppi shvatili da bi glas Norah Jones projektu dao potreban balans. Jones je otpjevala tri pjesme, a otprilike u isto vrijeme počela je njihova suradnja na njezinu novom albumu.

Duo se prošle jeseni našao u studiju da dovrše ono što su započeli; jednako zaslužni za cijeli kreativni proces, odsvirali su gotovo sve instrumentalne dijelove – Jones na klaviru, klavijaturama, bas gitari i gitari, dok je Danger Mouse odradio bubnjeve, klavijature, bas gitare, gitare i aranžmane.

Norah Jones ove godine kreće na turneju koja uključuje festivale, amfiteatre i kazališta.

Ček dis aut