Norveški Vulture Industries ovu jesen premijerno u Močvari

Iako je sve teže pronaći kvalitetne izvođače za koje se može napisati “premijerno u Hrvatskoj”, da to nije nemoguća misija uvjerit će nas gostovanje norvežana Vulture Industries u Močvari 25. studenog.

Da nikad ranije nisu nastupili kod nas morat ćemo vjerovati na riječ klubu Močvara & Metalsound Musicu, a da su kvalitetni vjerovat ćemo ogromnom broju kritičara koji ih zadnjih nekoliko godina proglašavaju najboljim avantgarde experimental metal bendom na svijetu. U prijevodu to znači (zvuči) svega pomalo, od Faith No More i Mr Bungle preko Sisters of Mercy i Danzig do Ulver, Enslaved i melodičnog death metala. Po želji ubacite i mrvice Nick Cavea i Tom Waitsa i eto vam, na prvi pogled, potpuno sumanute, a opet sjajne glazbene kombinacije.

Da su zaista prihvaćeni od šarolike publike dovoljno govori letimičan pogled na popis bendova koji su ih zvali na turneje. Ekstremni mračnjaci poput Taake i Helheim, avangardni Arcturus ili pak prog metalci poput Leprous samo su neka od imena s kojima su Vulture Industries putovali Europom. A mi smo jako sretni što će ih konačno jedno od putovanja dovući i u Močvaru. Tom prilikom bend će, uz presjek dosadašnje karijere, predstaviti svoj četvrti album “Stranger Times” koji će 22. rujna objaviti kultni Season of Mist.

VRATA 20:00 • POČETAK 21:00

Uskoro više informacija o ulaznicama u prodaji.

Ček dis aut