Novi albumi: Hurts “Surrender” i Jean-Michel Jarre “Electronica”

jmj-electronica-part1-electronic-coverElectronica Part 1: The Time Machine, Jean-Michel Jarrea je njegov najambiciozniji projekt do sada. Projekt uključuje dva izdanja i trideset zanimljivih glazbenih suradnji.

Među ostalima, surađivao je s novim izvođačima kao što su: Gesaffelstein i Little Boots, ali i s veteranima elektronske glazbe kao što su: Massive Attack i Moby, Tangerine Dream i John Carpenter… “Electronica” priča Jerreovu osobnu povijest elektronske glazbe:

“Želio sam ispričati priču o elektronskoj glazbi iz mojeg kuta gledanja i iskustva, od kada sam počeo pa do danas. Planirao sam skladati i surađivati s umjetnicima koji su direktno ili indirektno povezani s ovom scenom, s ljudima kojima se divim zbog njihovog doprinosa našem žanru, koji predstavljaju za mene izvor inspiracije u zadnjih četiri desetljeća koliko stvaram glazbu i koji imaju prepoznatljivi zvuk. Na početku nisam imao ideju kako će se album razvijati, ali sam oduševljen što su svi koje sam zvao prihvatili moj poziv!”, prisjetio se Jarre.

hurts-surrender-naslovnicaHurts su objavili novi, treći album “Surrender”. Najavili su ga singlom ‘Some Kind of Heaven’ (Columbia Records/Menart). Band je počeo raditi na albumu odmah nakon rasprodane turneje 2013. Tijekom 2014 snimali su diljem svijeta, a neke od lokacija su: Ibiza, New York, Montreux, Švedska, L.A i švicarske Alpe. Band je nastavio suradnju sa švedskim producentom Jonasom Quantom, a uposlili su i Grammyjem nagrađene producente Stuart Price (Madonna, The Killers) i Ariel Rechtshaid (Haim, Vampire Weekend). Nakon što su 2010. ušli na britansku top ljestvicu albuma, Hurts su prodali više od 1,2 milijuna albuma i 3 milijuna singlova kao i 250 000 ulaznica za njihove koncerte.

Ček dis aut