Novi singl Polaroid novosadskog benda Microsonic

Microsonic-02-by-Stanislav-

Novosadski indie rock bend Microsonic izbacio je prvi singl za 2012. godinu – pjesmu Polaroid, koja se može čuti i besplatno preuzeti na Soundcloud profilu benda http://soundcloud.com/microsonic/polaroid, a trenutno se nalazi na top listi emisije Pop mašina na beogradskom radiju B 92. Pjesma je snimljena u studiju Flamenko u Novom Sadu, producent je Vladimir Miladinov.

Microsonic svira isključivo autorsku muziku, koju su kritičari opisali kao psihodeliju Panonske ravnice, negdje na pola puta između Aira i Sonic Youtha. Tekstovi su na engleskom jer je većina bendova koji su uticali na muziku Microsonica sa engleskog govornog područja.

Polaroid omot singlaIza sebe imaju mnogo svirki i festivalskih nastupa: u Novom Sadu, Beogradu, Šapcu, Somboru, Vrbasu, Zrenjaninu, na Exit festivalu 2005. i 2006. godine, na UFO festivalu Osijek, na Demo festu u Banja Luci, na tadašnjem Winner festu u Makedoniji (Skoplje, Štip i Prilep), itd.

U bendu su: Danijela (bas i vokal), Šole (gitara i back vokali), Zoran (gitara) i Marko (bubanj). Kritički osvrt na singl Polaroid može se vidjeti na sajtu www.zlihadzo.com , u tekstu pod nazivom “Virtualno putovanje s one strane duge: Microsonic, Negative, Inje, Tona, Koma, Downstroy”.

Microsonic će novi singl predstaviti na koncertu 17. veljače u legendarnoj novosadskoj pivnici Crni bik.

www.myspace.com/microsonicband

Ček dis aut