Objavljena prva epizoda dokumentarnog serijala o Pain Of Salvation

pain of salvation

Prva epizoda dugo planiranog dokumentarnog serijala o progressive rock miljenicima Pain Of Salvation i njihovom frontmenu Danielu Gildenlowu napokon je ugledao svjetlo dana.

Prema projekciji producenata, dokumentarne serije o Danielu Gildenlowu i Pain Of Salvation mogle bi biti emitirane kroz nekoliko sezona. Naime, prva epizoda “I Set Myself On Fire” rezulat je osmogodišnjeg truda i rada ekipe Mapenzi Film koja je pratila bend na turnejama i prikupljala vizualni materijal. Nije još poznato koliko bi epizoda ovakav projekt mogao iznjedriti no producenti su ustrajni u realizaciji projekta dok rade na sljedećim epizodama, koje će biti objavljivane svakih dva tjedna. Prva epizoda serijala otvorena je intervjuom iz 2007. u kojem se Gildenlow osvrće na prekretnicu u bendu nakon odlaska njegovog brata Kristofera iz benda.

Pain Of Salvation trenutno radi na svom desetom studijskom albumu „In The Passing Light Of Day“, a 01.srpnja InsideOutMusic objaviti će “Remedy Lane Re:visited (Re:mixed & Re:lived)“, posebno reizdanje njihovog klasika “Remedy Lane” iz 2002.

Ček dis aut