Odlični zagrebački Antenat na dvanaestom izdanju INmusic festivala

Odlični zagrebački Antenat nastupit će na spektakularnom dvanaestom izdanju INmusic festivala.

Antenat je 1997. godine u zagrebačkom naselju Špansko osnovala skupina prijatelja, a započeli su kao standardni rock-kvartet s bubnjem, basom, gitarom i vokalom. S vremenom njihov se glazbeni stil mijenjao te su počeli nizati live nastupe profilirajući vlastiti glazbeni izričaj koji su nazvali – subreggae. Pojam subreggae izmislili su kako bi dali ime fuziji zvukova Antenata. Subreggae obuhvaća sve od reggaea i duba, preko ska i punka, do world-music elemenata, a svaki član benda sa svojim instrumentom doprinosi toj mješavini i dodaje nešto specifično svoje: bubnjevi žestinu punk-rocka, brass-sekcija reggae i jazz atmosferu, gitare psihodeličnu notu, klavijature atipičnu harmonizaciju koja podsjeća na sedamdesete, a udaraljke afro-ritmove. Njihov debitantski album Subing objavljen je u ožujku 2006., uslijedio je album Karavana 2008., a 2013. godine objavljen je i njihov live album Izlet.

Energični Antenat pridružuju se line-upu INmusic festivala uz Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michaela Kiwanuka, Flogging Molly, Darka Rundeka, Slaves, Repetitor, Orchestra Baobab i mnoge druge!

INmusic festival #12 održati će se od 19. do 21. lipnja 2017. Potražnja za ulaznicama izrazito je velika te se ove godine očekuje i rekordna posjećenost.

Dnevne ulaznice za drugi dan INmusic festivala, koji će predvoditi spektakularni Kings of Leon i Alt-J, rasprodane su. Ovim putem organizatori pozivaju sve zainteresirane da požure po svoje trodnevne festivalske ulaznice koje su po cijeni od 499 kn dostupne u više od stotinu poslovnica OTP banke diljem Hrvatske, u Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) te putem službenog festivalskog webshopa. Preostale jednodnevne ulaznice po cijeni od 350 kuna za 19. i 21. lipnja te sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kn mogu se kupiti isključivo putem službenog INmusicovog webshopa.

Ček dis aut