Održana press konferencija povodom početka open air festivala Gričevanje

psihomodo-presicaDanas je pod kupolom na platou Gradec održana press konferencija povodom početka open air festivala Gričevanje osnažuje Tuborg. Na konferenciji su se prisutnima obratili Emil Matešić, Glas s Gričevanja, te Stipe B. Mađor iz Dallas Recordsa i Psihomodo Pop koji su najavili velike promjene nakon 30 godina karijere. Davor Gobac je ovom prilikom ekskluzivno pustio i njihov novi singl opakog naziva „Zločest ko pas“.

Gričevanje nam se opasno bliži, a organizatori su na press konferenciji najavili kompletan program festivala koji će se odvijati na gornjogradskom platou Gradec od 04.-14. travnja. Festival 04. travnja otvaraju Dječaci, nastavlja se 5. travnja kada stiže Gatuzo, eksplozivni rock dvojac kojeg krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu. Ha Det Bra je legendarni zagrebački hardcore / noise-rock bend osnovan 1992. godine, te nedavno ponovo okupljen, a s metal predgrupom Moraines nastupaju 6. travnja. 7. travnja nastupaju vrhunski Bambi Molesters, dok ćete 8. travnja vidjeti kao se vežu glazba i gluma – nastupaju Luni Megumi, mladi post-punk sastav čiji je idejni i kreativni vođa glumica Ivana Roščić. She Loves Pablo je četveročlani groove-rock bend iz Zagreba, a uz njih ćete levitirati 9. travnja. ABOP izvodi elektronsku glazbu uživo, a kako zvuči njihova verzija elektronike poslušajte 10. travnja. Novi singl „Zločest ko pas“ Psihomodo Pop će izvesti samo za posjetitelje Gričevanja 11. travnja, a jedan od najstarijih glazbenih portala odlučio je proslaviti 12. rođendan s bendovima koje su njihovi čitatelji proglasili među najboljima u pojedinim kategorijama. To su U pol’ 9 kod Sabe koji imaju najbolji singl „Prihvaćam sve“, Punčke koje su najbolji demo bend i Svemir, a rođendanska fešta Terapije.net je na rasporedu 12. travnja. Rochelle Rochelle nastupaju 13. travnja, a zadnji dan, 14. travnja, rezerviran je samo za Urbana&4.

„Bit će tu i progresivne grupe koje se bave glazbom,  ali još nisu toliko etablirane, poput Ha Det Bra, portal terapija.net slavi 12 godišnjicu rada, a na njihovom slavlju sviraju U pol’ 9 kod Sabe, Punčke i Svemir, Rochelle Rochelle se vraćaju i ove godine s glazbenim perofmansom.“ pojasnio je Glas s Griča, odnosno voditelj programa Emil Matešić.

Matešić je dodao da festivale, kada se već mogu raditi, treba širiti prema drugim medijima, tako da je Gričevanje i ove godine objavilo posebne natječaje. Uz već poznat natječaj za demo bendove Demonique, u tijeku su i natječaji Strašno dobra špica i Strašno dobra priča, koji su otvoreni do 4. travnja.

Predstavljanju programa je nazočio i Psihomodo Pop, koji je ovom prilikom najavio da grupa prekida dugogodišnju suradnju s izdavačkom kućom Croatia Records, te prelaze u Dallas Records. Davor Gobac predstavio je novi singl „Zločest ko pas“ ali i najavio novi album.

„Ovo je ljubavna pjesma koja govori o nastranostima žena s kojima sam ljubovao ovih 30 godina karijere. Mislim da je to pravi hit u pravom trenutku u pravoj državi. Ovo nije negativna poruka djeci, budite zločesti, nego poruka preživite. Ima 15 stvari i ovo je prva, ići ćemo singl po singl i nemam pojma kada ćemo u kojem trenu izdati album. Na albumu će sigurno izaći 10, 12 pjesama. Nakon 15. hita izdat ćemo osamnaesterostruki album s  narodnim pjesmama ovog kraja“ u svom stilu izjavio je Davor Gobac.

Stipe B. Mađor iz Dallas Recordsa najavio je suradnju s Psihomodo Pop koja će započeti upravo s njihovim nastupom na Gričevanju „Pregovori su u tijeku i drago nam je da je upravo Gričevanje polazna točka i da sudjelujemo u ovom vrijednom projektu.“

Festival Gričevanje u vrlo kratkom roku etablirao se kao open air festival dobre zabave i izvrsnih koncerata. Jedinstven je po tome što se odvija na otvorenom u samom centru grada te je vezan upravo uz predivno povijesno mjesto i poznatu zagrebačku priču o Gričkoj vještici.

Kao pokrovitelj festivala, Tuborg od samih početaka podržava vještičarenje i gričevanje na Gornjem gradu. Uz odličan glazbeni program i kreativan koncept, Gričevanje savršeno odgovara vrijednostima Tuborga jer garantira dobru zabavu i druženje. Tako Tuborg nastavlja s ulogom službenog osvježenja festivala, a pobrinut će se i za odličnu atmosferu kako bi ova zagrebačka proljetna priča bila prvi izbor za sve posjetitelje željne dobre zabave.

http://www.gricevanje.com/

http://www.facebook.com/gricevanje?fref=ts

press

Ček dis aut