Opća Opasnost – “Kriva si”

Županjska Opća Opasnost, jedan od najpopularnijih bendova u Hrvatskoj ne staje nizati hitove, čuvajući pravi rock zvuk na hrvatskoj sceni. Njihov novi singl, “Kriva si”, pjesma je koja objedinjuje punokrvni rock zvuk i radiofoničnu melodiju sa sjajnim tekstom, a punokrvan je i video spot koji prati pjesmu, u režiji Marka Zeljkovića Zelje.

Momci iz Opće ovoga su puta glavne glumačke zadatke prepustili mladoj Sanji Azenić i Marinu Horvatu (inače članu Fan cluba Opće Opasnosti) koji utjelovljuju ljubavni par vrlo burne romanse čiji se epilog odvija na sudu. Sanja fenomenalno glumi femme fatale sklonu krađi i prevarama čije ponašanje mnoge muškarce dovede u nepriliku pa ju oni odluče tužiti sudu. Svoju su ulogu u spotu našli i sudac, autostoper, biker, trgovac, policajci, porota i mnogi drugi, tako da je snimanje proteklo u zabavnom raspoloženju.

Za osvjetljenje se pobrinuo Ivan Pešorda, a za šminku Lidija Ferenc i Gabrijela Babić. Opća Opasnost zahvaljuje Gradskom amaterskom kazalištu Županja, Moto klubu Županja, PU Vukovarsko-srijemskoj, Policijskoj postaji Županja, Domu zdravlja Županja, Županijskom sudu u Vukovaru, Grand autu Osijek, restoranu Aquarius iz Bošnjaka te trgovini Bošković koji su pomogli u realizaciji ovog zaista zahtjevnog spota.

Za tekst i glazbu nove pjesme pobrinuo se kreativni motor sastava, jedan od najplodnijih hrvatskih autora, Mario Vestić, koji je napisao i neke od najvećih hitova Opće Opasnosti, poput “Pobjeg’o sam”, “Tvoje ime čuvam” ili “Jednom kad noć”.Cijeli bend sastavljen od prijatelja koji uistinu dišu kao jedinstven organizam pobrinuo se za aranžman koji od prvog takta tjera na pokret. Precizna svirka uz žestoke riffove i sjajne solo dionice jamče da će se ova pjesma, osim u radijskom eteru, često moći čuti i na koncertnom repertoaru Opće Opasnosti. Pjesma je snimljena u Gradištu u studiju “Mak” Branimira Jovanovca, koji se pobrinuo za glazbenu produkciju u suradnji s ostatkom benda.

Nakon dodijeljene zlatne ploče za album “Rocker…to sam ja”, brojnih koncerata diljem Hrvatske te osvajanja radijskog etera sjajnim pjesmama, Opća Opasnost u 2017. kreće u sebi svojstvenom žestokom ritmu te singlom “Kriva si” najavljuju sjajnu godinu pred njima. 

Ček dis aut