Osmo izdanje Bedem festa od 24. do 26. kolovoza na gradskoj tvrđavi u Nikšiću

Da su itekako u stanju pokazati cjelokupnoj javnosti da organizacija jednog festivala podrazumijeva prije svega izuzetno kompleksan i kreativan proces, uz ogromnu požrtvovanost, strateško promišljanje i maštovitost,  već osmu godinu zaredom, svima nam, na svoj autentičan način pokazuje i dokazuje Bedem fest iz Nikšića, čija je četveročlana ekipa ovih dana boravila u Beogradu povodom održavanja prve glazbene regionalne konferencije “Kontakt”.

Riječ je o sjajnoj prilici da tokom radne posjete Beogradu, povodom održavanja prve muzičke regionalne konferencije „Kontakt“ ukupnoj javnosti i publici predstavimo svoj rad i neko naše iskustvo kada je riječ o organizaciji festivala…Bili su to jako poticajni i korisni razgovori o važnim pitanjima i temama u tretiranju i traženju najboljih rješenja i odgovora na pitanje što jedan festival znači za grad i jednu destinaciju u smislu kreiranja primamljive festivalske i turističko-kulturološke ponude ponude, za publiku, bendove, partnere? Koliko su zapravo manifestacijski turizam, i festivali uopće, važni i nezaobilazni u kreiranju festivalske industrije i kulturološkog identiteta jednog naroda.” navode iz organizacije Bedem festa.

Ono što se pokazalo kao mudro promišljen potez, točno pet mjeseci prije početka osmog izdanja Bedem festa, organizatori su, uz limenke Nikšićkog piva, crnogorsku lozu, jabukovaču i kolačiće sa logotipima partnera prisutne obradovali prvim imenima sa ovogodišnje liste izvođača, kao i terminom održavanja. Osmo izdanje Bedem festa održat će se od 24. do 26. kolovoza na gradskoj tvrđavi u Nikšiću.

Iz organizacije poručuju da već nekoliko mjeseci vrijedno rade na pripremi i organizaciji osmog izdanja Bedem festa i da je ovogodišnja lista izvođača već završena. Izvršni direktor organizacije Petar Šundić govori o tome koliko će i ove godine Bedem fest biti originalan i autentičan. „Uvjeravam Vas da će svaka generacija posjetitelja naći svoje mjesto među drevnim zidinama starog grada Bedema za koje ni ne znate da znate, zahvaljujući pjesmi Ramba Amadeusa „Smrt popa Mila Jovovića“.

Radili smo na tome da našoj cijenjenoj publici i posjetiteljima i ove godine ponudimo nešto drugačije, neke dobre, a nažalost zaboravljene vrijednosti“. Kako i sami ističu iz organizacije „ponosni smo na činjenicu da će na osmom Bedem festu nastupiti najveći gospodin i profesor Zvonko Bodgdan koji će u autentičnom ambijentu drevnih zidinama starog grada bedema oživjeti nezaboravne trenutke Petrovaradina… Publika će na otvaranju festivala imati to zadovoljstvo uživati u notama, stasu i glasu Zvonka Bogdana, što samo po sebi govori o ovom festivalu i njegovoj reputaciji“, navode organizatori.

A kao jedan poseban trenutak ovogodišnjeg Bedem festa organizatori skreću pažnju na prvi dolazak i koncert jedne velike dive u Nikšiću – Bisere Veletanlić, kao i skore vijesti i novitete.

Ček dis aut