Parov Stelar Band rasplesao Boćarski dom

stelarMogu samo reći: ”Odlično”.

Prvi puta sam ih čula uživo na Terraneo festivalu 2012. i apsolutno su me oduševili. Sinoćnjim nastupom su samo potvrdili prvi dojam koji su ostavili na mene. Zvukom koji spaja elektro beatove i stari vinil zvuk jazza, soula i swinga, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Već na prve zvukove Booty Swinga cijela dvorana je skakala i plesala, nije bilo moguće ostati miran. Stariji i noviji fanovi su se ujedinili u zvukovima elektroswinga, plešući jednako na novije hitove poput Clap Your Hands ili neke starije klasike poput Catgroove ili The Mojo Radio Gang. S obzirom na atmosferu koja je vladala za vrijeme nastupa, apsolutno je jasno zašto je Parov Stelar Band nagrađen s Best Live Act nagradom dvije godine za redom.

Nažalost kao i sve dobre stvari, tako je i ovaj koncert završio prerano. S početkom nešto prije 23 sata koncert je već završio u pola jedan, uključujući i 15-minutni bis. U jednoipolsatnom nastupu, pred oko 2000 ljudi, u prepunom Boćarskom domu, Parov Stelar Band, je zagrebačkoj publici priuštio jedan od boljih nastupa ove sezone.

Na stageu su u prvom planu bili Max the Sax na saksofonu i Jerry na trubi,  Michael na basu te očaravajuća pjevačica Cleo. U drugom planu se smjestio bubnjar Willie te pored njega, kao na povišenom pijedestalu, Marcus Füreder aka Parov Stelar za svojim dj pultom.

Sve to skupa popraćeno umjerenim light show-om i rezultat je bio jedan od energičnijih nastupa na kojima sam bila.

Warm up za koncert je napravio Dj Matko s početkom oko 9:30 nakon čega je uslijedio fashion show by Urru a Mata Hari Story, za koji moram iskreno reći da nisam sigurna koliko je bio to dobar odabir za ovaj prostor budući da se cijela stvar odvijala na povišenoj galeriji na drugoj strani Boćarskog doma, čime je većini posjetitelja bilo više-manje nemoguće vidjeti o čemu se točno radi. Nakon live nastupa samog benda, večer su zatvorili dj-i, puštajući nam već jako dobro poznate dance hitove, dok se iznosila i rastavljala oprema Parov Stelar Benda.

Sve u svemu odlična večer puno dobrih impresije i riječi hvala, za sve one koji su se došli, kao ja, zabaviti i naplesati.

Osobno mi je žao da u nastup nisu bile uključene izvedbe njihovih poznatijih pop stvari poput Keep On Dancing i The Sun, ali nešto treba ostati i za njihovo sljedeće gostovanje, koje nadam se nećemo čekati dugo. Sudeći po velikom interesu koji je publika pokazala za ovaj koncert, taj sljedeći svakako iščekujemo u nešto većem prostoru.

Parov Stelar Band @ Boćarski dom, 19.12.14.
foto: Ivan Borić

Ček dis aut