Pešes objavio video za novi singl “To je ljubav”

Nakon što ste ih ovog svibnja na Bundeku imali prilike poslušati kao predgrupu Rundek Cargo Triu i Kawasaki 3P-u na koncertu Ritam Europe 2 (gdje su zasluženo dobili priliku kao najbolji bend po izboru publike u konkurenciji 76 bendova) te ih pratiti na ljestvici našeg Rezonatora, širokobriješki bend Pešes ovih dana predstavio je video spot za svoj drugi singl “To je ljubav.

Spot je premijerno predstavljen na njihovom koncertu u Legends baru na Bačvicama 30.studenog  te se ovu srijedu premijerno zavrtio na CMC-u. Pjesmu “To je ljubav” u izdanju Croatia Records potpisuje Igor Duraković, a spot je snimio i režirao Igor Dropuljić smjestivši radnju na lokacije u Širokom Brijegu te na ušće Neretve. U spotu osim članova pojavljuje se i “vatrena djevojka” Mirta Lučin.

http://a1.ec-images.myspacecdn.com/images02/148/ca5ca07c1b134260843f2760b155f1f1/l.jpgEtimologija imena benda Pešes vuče porijeklo iz one dobro poznate sudbine mladih bendova u kojima su u samom procesu ostvarenja neizbježne promjene brojčanog stanja unutar postave. Bend je nastao 2008. godine u Širokom Brijegu, osnovali su ga Joško Klarić i Mateja Galić, a brojčano stanje danas broji pet mladih glazbenika –Joško Klarić  (vokal), Matej Mikulić  (solo gitara), Ante Zovko (ritam gitara), Filip Džajkić (bas) te Nikola Kovačić (bubanj). Njihov prvi singl “Do kraja” također je izdan za diskografsku kuću Croatia Records i potpisuje ga Matej Mikulić, dok je za spot zaslužan Stjepan Miloš.

Kako bend izjavljuje “Naš rad se zasnivao kao i kod većine bendova na obradama poznatih i manje poznatih izvođača. S vremenom počeli smo raditi na autorskom materijalu, ne stalnog žanra i tematike. Naši trenutni materijali, što se samog glazbenog stila tiče, baziraju na nekoj vrsti alternativnog groove grunge-a (kako su ga mediji deklarirali, što nije u potpunosti točno) , dok je tematika samih pjesama bazira na stanjima čovjeka u maloj sredini, preko tematika međuljudskih odnosa, sve do apstraktnih vizija i zbivanja.”

Što se tiče planova bend je izjavio “Planovi su nastaviti intenzivno raditi na autorskom materijalu i imati što više koncerata na kojima ćemo promovirati aktualni singl. Što se tiče albuma, u planu je, ali ne još jer financijska situacija nam ne dozvoljava snimiti kompletan album pa smo se odlučili za varijantu singl po singl.”

Mixer.hr vam danas predstavlja ovih “pe’ (NE šes’)” mladih glazbenika i njihov novi singl “To je ljubav”.

Ček dis aut