Pre-party s Olegom Kireyevom ususret 2. Međunarodnom Pula Jazz Festivalu

Ususret 2. Međunarodnom Pula Jazz Festivalu koji će se održati od 13. do 15. kolovoza, u vrtu Doma Hrvatskih Branitelja će se 25. srpnja te 1. i 8. kolovoza održati tri najavna koncerta na kojima će nastupiti Oleg Kireyev (saksofon, Rus) i Pula Jazz Band koji čine Alex Brajković (bubnjevi), Boro Lukić (gitara) i Nenad Mirt (kontrabas).

Priznati ruski saksofonist Oleg Kireyev živi i djeluje na relaciji Europa – New York. Glazbenu karijeru je započeo jazz glazbom s elementima baškirske narodne glazbe na prijelazu 80-ih i 90-ih godina, pohađao je jazz školu radeći nekoliko godina u Poljskoj, a domovinu jazza – Ameriku – osvojio je etno-jazz projektom „Feng Shui Jazz kazališta“. Za taj projekt je također dobio prvu nominaciju Grammy 2008.

Kao i mnogi veliki jazz glazbenici, Oleg se ne boji eksperimentirati u klasičnom jazzu s malim sastavom, paralelno razvijajući projekte u području etno jazz glazbe, world music, smooth jazz-u što mu dopušta da ostane zamijećen kod vrlo raznolike publike.

“Nevjerojatno čvrst, pun entuzijazma, stiliziran i visokokvalitetan”,  kažu za zvuk njegovog saksofona Amerikanci. “Energija – kolekcionarska, fleksibilnost – nevjerojatna. Obrazovanost – širokog spektra”, kažu Rusi.

Ne propustite ovaj svojevrsni pre-party satkan od najfinijih melodija, obogaćen najpoznatijim jazz standardima uz pregršt improvizacija u izvedbi talentiranih i međunarodno priznatih glazbenika. Koncerti započinju u 20:00 sati.

Ulaznice su dostupne online na web stranici festivala, na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima, te na ulazu u vrt Doma Hrvatskih branitelja 30 minuta prije početka koncerta. Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna.

 

 

Ček dis aut