Pulski NoiseFight donosi svoj prvijenac “Downward Spiral”

NF2

NoiseFight, melodic hardcore punk bend nastao pod okriljem dvadeset godina punk tradicije pulskog Rojca, obećao nam je svoj prvi studijski uradak još početkom veljače u ugodnom razgovoru u kojem su nam otkrili detaljnije što se sprema preko Učke za ovo proljeće.

http://f0.bcbits.com/z/81/79/817926548-1.jpgS novim basistom Lukom Grubišićem (ex Frekvencija) bend je dobio novi elan koji je ubrzao proces stvaranja njihovog prvog studijskog albuma i pojačao apetite za live svirkama koje su ove godine sve brojnije i sve dalje od njihove matične Pule. Bivši basist i suosnivač benda, Marko Bolković, ostao je uz NoiseFight kao kreativna potpora i u suradnji s članovima benda preuzeo ulogu producenta. Album “Downward Spiral” sniman je u nekoliko navrata u pulskom studiju “Partyzan”, dok je mix i master odradio Perica Šuran, koji je do sada svojom stručnošću doprinjeo zvuku mnogih pulskih glazbenih uradaka (TutanKhamon Space Machine, Popeye, Mortal Divinity, AntiTodor,…).  Također, naše slutnje (spomenute u intervjuu s bendom) su se ispostavile točnima – naslovnica albuma povjerena je još jednom domaćem kreativnom umu, Draženu Dabi i po nama je jedno od boljih vizualnih rješenja ove godine.

Dečki su se publici po prvi puta predstavili na festivalu Media Mediterranea 2010. na “Made in Rojc” koncertu u sklopu radionice “Snimaj” organizirane pod vodstvom Marka Bolkovića, gdje su snimili svoje prve autorske pjesme “Deception” i “War Of Olympia”. Inspirirani glazbom bendova kao što su “Bad Religion”, “Rise Against”, “Ignite” i sličnih, trude se stvarati kreativnu glazbu kako bi publici prenijeli energiju i dobro raspoloženje.

Bend je od petnaestak autorskih pjesama odabrao deset stvari koje su našle svoj put do ovog albuma koji možete preslušati preko YouTube kanala ili njihove bandcamp stranice preko koje također možete besplatno skinuti kompletno izdanje. Uživajte u novoj dozi energije koja će rastjerati ovo svakodnevno sivilo:

 

Ček dis aut