Rammstein sirov i provokativan kao uvijek

Po prvi put u povijesti Rammsteina dva su video uratka objavljena gotovo paralelno za jedan jedini singl. Da li to smatramo pretjeranim? Nikako. Pogotovo kad se radi o ovakvom bendu koji ne podbacuje ni glazbeno, a najmanje vizualno.

Nakon što smo već prikazali video spot za odličnu piano verziju “Mein Herz brennt”, donosimo vam drugi spot za orginalnu verziju pjesme, ovaj put sirov i provokativan do kraja. Spot je snimljen u napuštenom sanatoriju Heilstätten Beelitz, zloglasnoj vojnoj bolnici njemačke imperijalne vojske pod vodstvom Hitlera i same scene podsjećaju na to stravično doba i legende o pokusima koji su se izvodili u tajnosti. Po našem mišljenju ovo je možda i najbolje umjetničko rješenje Zorana Bihaća, kojem je ovo četvrta suradnja s Rammsteinom. Bihać je do sada snimio video rješenja za “Mein Teil”, “Rosenrot”, “Links 2 3 4″ i ove dvije verzije pjesme „Mein Herz Brennt“, prvotno objavljene na Rammsteinovom albumu „Mutter“ (2001.)

Kao što je već najavljeno ranije, Rammstein će 15.siječnja objaviti DVD / Blu-ray kompilaciju svih svojih objavljenih video uradaka pod imenom „Videos 1995-2012“. Kompilaciji uz objavljene spotove  prethodi i prekjučer objavljeni EP „Mein Herz Brennt“  na kojem se našlo šest pjesama uz do sada neobjavljenu „Gib Mir Deine Augen“.

Ček dis aut