Replica & Nina Romić – “Samo dvoje”

Oglas

Replica je zagrebački bend koji djeluje posljednjih 15-ak godina, a sada su objavili posve novu pjesmu na kojoj surađuju s perjanicom nove hrvatske kantautorske scene Ninom Romić.

Iza sebe imaju objavljena dva studijska albuma “Jeftin trik” (2008.) i “Svi smo pozvani” (2011.), a uslijed velikih promjena u sastavu prošle godine, sada rade na novom materijalu u najjačem sastavu do sada.

Kao dokaz kvalitetnog rada objavljuju novi singl ”Samo dvoje” u suradnji s Ninom Romić.


replica-romic”Pjesmu “Samo dvoje” napisao sam negdje u vrijeme snimanja drugog albuma. Tada nije pronašla mjesto na albumu i nekoliko godina je bila u drugom planu i nije zaživjela u punom aranžmanu te nikad nije javno izvedena. Krajem 2014. odlučili smo ju izvući iz ladice i brzo smo shvatili koliki potencijal pjesma ima i odlučili smo napraviti nešto veliko. Sljedeći korak bio je odabir ženskog glasa za duet i odabir producenta koji će najbolje razumijeti što želimo postići. Vjerujemo da su oba odabira pun pogodak. Pjesmu je producirao Mark Mrakovčić i zbilja je postigao da zvuči točno kako je smo zamišljali. I na kraju, možda i najvažniji dio odradila je naša draga Nina Romić, koja je svojim prepoznatljivim stilom i glasom pjesmi dala novu dimenziju i podigla sve skupa na jednu višu razinu. U pjesmi gostuje još i Ivana Žabkar na violini i ovim putem svima zahvaljujemo na predivno odrađenom poslu.” – povodom izlaska singla izjavio je frontmen Replice Ivan Šibenik.

Spot za pjesmu režirao je Tomislav Pović s kojim bend surađuje već dugi niz godina, a osim članova benda i Nine Romić, uloge igraju Ivana Jelić, Kristina Šipić, Mariana Bal i Sarah Vuger.

Replica su:
Domagoj Cifrek – gitara
Filip Kozlica – gitara
Damir Štefinovec – bubanj
Ozren Ratković – bas (na ”Samo dvoje” bas snimio Bruno Milanović)
Ivan Šibenik – vokal

Oglas