REVOLUŠN – “Virila u raj”

Mladi vinkovački rock bend Revolušn u srpnju ove godine je objavio singl “Virila u raj”, a sada predstavljaju i spot za istu pjesmu. Spot je snimio Mario Šulina (Produkcija Nova), a snimali su ga na lokaciji hotela GEM Vinkovci.

Tekst pjesme potpisuju pjevačica Karla Bertić i gitarist Almir Zoletić, koji uz bubnjara Matiju Bajtala i basistu Olivera Šotu potpisuje i glazbu. Snimana je u studiju Bu, pod producentskom palicom Danijela Matanovića, a mix i mastering je radio Branimir Jovanovac Bani u studiju MAK.

Pjesma “Virila u raj” ujedno je i prva pjesma koju su izdali pod okriljem Croatia Recordsa. Bend je ovom pjesmom pokušao izraziti stav generacije spram okruženja u kojem se nalazi i znakovitog gubitka vizije mladih kako dalje.Revolušn je osnovan 2012. godine, upravo s vizijom približavanja generacije mladih iskonskim vrijednostima dobre glazbe i odvajanja od šunda u svim oblicima, kojem su mladi izloženi do te mjere da blijedi „rock u ravnici“ kao iskaz kulture i izražavanja mišljenja mladih o svijetu oko njih.

Značajan doprinos razvoju benda dali su slavonski glazbenici koji su prepoznali pozitivan pravac i potencijal ovog benda, ali i mladi iz Slavonije, prvenstveno Vinkovaca koji su sve veća podrška nastupima Revolušna.

Revolušn su: Karla Bertić – vokal, Matija Bajtal – bubanj, Oliver Šota – bas gitara, i Almir Zoletić – gitara.

Ček dis aut