Riječki Sillycons prvim singlom “It’s Over” najavljuju album prvijenac

Riječki Sillycons, aktualni pobjednik Ri rock-a i Rovinj Music festivala, objavili su ovih dana svoj prvi singl. Dok trenutno u studiu G.I.S. marljivo snimaju debitantski album pod produkcijom Mateja Zeca, bend je odlučio zaintrigirati publiku odličnim singlom “It’s Over” i time najaviti album koji možemo očekivati već ovu jesen.

sillycons rijekaSillycons teže žestokom i upečatljivom zvuku nastalim pod utjecajem raznih žanrova – od klasičnog rocka do nijansi psihodelije i metala, a kroz tri godine postojanja, nakon izmjene nekoliko članova, formirala se konačna postava benda te se samim time izgradio i glazbeni izričaj i počele se slagati autorske pjesme na engleskom jeziku na koje je bend danas potpuno usredotočen.

Neke od autorskih uradaka bend je već predstavio na svojoj Bandcamp stranici i svakako svjedoče da riječka scena uvijek ima za ponuditi domaće bendove svjetskog kalibra, koji ne samo da suvereno vladaju pjesmama na engleskom jeziku već i odlično zvuče uživo i u aksustičnoj verziji. Svakako znatiželjno iščekujemo što će album iznjedriti. Do tada ih pratite uz nas na njihovoj Facebook stranici.

Članovi ovog peteročlanog benda su: Dario Butković (vokal), Arijan Birkić (gitara, prateći vokal), Sanjin Perović (bas gitara), Karlo Rubinić (bubnjevi) i David Košara (klavijature).

Ček dis aut