Roberta Flack odaje počast velikoj četvorci

Roberta-Flack

Roberta Flack radi na albumu na kojem će predstaviti svoje obrade pjesama legendarnih Beatlesa. Prvi singl ‘We Can Work It Out’ pojavio se na internetu i možete ga poslušati u linku.

Ovo je prvi rad glazbene dive nakon osam godina izbivanja sa scene i odavanje počasti velikoj četvorci jedan je oda projekata na koji je r’n’b pjevačica izuzetno ponosna. Ova četiri puta Grammyem nagrađivana glazbenica, najpoznatija je po svom mega hitu ‘Killing Me Softly’, obradi koja je držala poziciju br.1 na Billboardovoj ljestvici davne 1973. Zanimljivo je da je njezina prva obrada ‘The First Time Ever I Saw Your Face,’ objavljena iste godine kada su velikani objavili svoj ‘Abbey Road’.

Ljubav, inspiracija, prijateljstvo i moje osobne životne lekcije objedinjuju se u pjesmama koje su oni stvorili. Počašćena sam da ću postati dio Beatles nasljeđa” izjavila je Roberta Flack.

Glazba Beatlesa ostavila je trag na stvaralaštvu mnogih glazbenika, kao i na njihove osobne živote. Flack se tim bliže osjeća Beatles obitelji jer i dan danas živi vrata do vrata uz prijateljicu Yoko Ono gdje je živio i John Lennon kada je ubijen 1980.

Album se očekuje u objavi tokom veljače iduće godine.

Ček dis aut