Rundek Cargo Trio – “Ima ih”

Prije nešto manje od tri mjeseca predstavljen je treći službeni singl s novog i hvaljenog albuma „Mostovi” Rundek Cargo Trija – „Ima ih”. Ova pjesma ima poruku koja stiže ravno usred izbjegličke krize i britko niže poteze čovječanstva koji su nas doveli do toga da se bojimo, da se ne borimo i da se sramimo onog što jesmo. Moćan singl sada je dobio i svoj jednako snažan video spot. Spot je sniman u Zagrebu i Beogradu pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza.

„Video spot za pjesmu „Ima ih” se asocijativno poigrava sa svjetovima kapitalista i birokracije te svijetom klošara i beskućnika koje igraju sami članovi Cargo benda i Darko Rundek . Mračni duhovi koji promatraju svijet oko sebe, grad Beograd pa i Zagreb…mada to u ovom spotu nije toliko bitno. Bitna je atmosfera dualizma i sarkazma, a ne lijepi kadrovi. Hvala cijelom bendu” – izjavio je Gonzo

„Ovime izjavljujem da je video klip Radislava Jovanova – Gonza spreman ugledati svjetlo vaših ekrana, na naše, a nadamo se i vaše zadovoljstvo. Snimili smo ga pri punoj svijesti u Zagrebu i Beogradu, doprinoseći tako “popravljanju” mostova između ova dva grada, iako ove lokacije za poruke pjesme “Ima ih” i njenog spota nisu bitne. Mogle su to biti bilo koje dvije suvremene metropole.”Ima ih” se svakodnevno puni novim smislovima. Neka i ovaj spot pomogne da bolje čujemo njihov odjek u sebi”. – Darko RundekOvu pjesmu publika na koncertima burno prepoznaje, jer odražava njena vlastita pitanja, strepnje i pobunu. Iako teške tematike, pjesma je nevjerojatno dinamična i izaziva trnce pri slušanju. Dobivanjem svog video nastavka, njezina poruka i energija još su snažnije.

S obzirom na veliki interes koji je album „Mostovi” (Menart) izazvao diljem regije, Rundek Cargo Trio i dalje nastavlja svoju turneju. Od petka 27.11.2015. slijedi im desetak koncerata u Srbiji i Makedoniji, nakon čega se ponovo vraćaju u Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku, gdje ćete ih moći vidjeti na proljeće 2016.

Ček dis aut