S novim albumom, svijet je njihov!

father-dallas

“S novim albumom, svijet je njihov!”

Tim je rječima T-portal opisao novi album riječkih metalaca, uvrstivši “One Eon” na prvo mjesto domaćih albuma za 2010.g. u čemu su im se pridružile i kolege iz Vip.hr-a te Muzika.hr-a, važnih domaćih glazbenih sajtova, gdje novi album Fathera također drži vodeću poziciju novih domaćih ostvarenja.

Najavu da se nešto “kuha” u taboru riječke petorke Fatheri su dali nagovjestiti još prije godinu dana izbacivanjem odličnog predsingla “Eleanor Rigby” legendarnih Beatlesa, a potvrda da nisu “zaribali” došla im je u formi radijske glazbene emisije koju je osobno vodio frontman Iron Maidena, Bruce Dickinson, puštajući “Eleanor Rigby” ekskluzivno i premijerno u svojem radio-showu na BBC-u.

Za prvi službeni singl sa novoga albuma odabrana je pjesma “Venus & Mars” za koju su dečki ovih dana u Rijeci snimali i spot, a posebnu čast iskazao im je poznati hrvatski glumac Alen Liverić (Transatlantik, Ničiji sin, Duga mračna noć), ne dvojeći ni trenutka želi li sudjelovati u snimanju novog video uratka.

”Dečki su sjajni i rade odličnu glazbu, a takve riječke glazbene priče treba uvijek podržati” – rekao je Liverić.

Kako je scenarij zahtijevao različite interpretacije raznih karaktera, poznatom riječkom glumcu pridružili su se i odlična Anastazija Balaž-Lečić, te ”buduća zvijezda hrvatskog i svjetskog filma”, kako naglašavaju dečki iz Fathera, mladi Filip Krasny u ulozi Alenovog sina.

Redateljske palice prihvatio se Igor Modrić, iskusni Riječanin sa više od 400 ostvarenih videospotova, a zanimljivu priču kamerom je zabilježio Robert Kalčić, uz asistenciju light majstora Svena Jelovića.

Na albumu ”One Eon” radilo se je ukupno 3 godine, ali uloženi se je trud, sudeći po reakcijama publike i kritike, uistinu isplatio.
U šali su dečki iz Fathera rekli da im se čini da se album više sviđa kritičarima nego njima samima.

O ”One Eon-u” su rekli:

‘One Eon’ je fenomenalan album za svakog ljubitelja metal glazbe iz bilo kojeg djela svijeta. S novim albumom, svijet je njihov!

Dubravko Jagatić, T-portal
Kao žanrovski proizvod prvorazredne kvalitete posve usuglašen s globalnim standardima – One Eon riječkog Fathera apsolutna je blagovijest za sve ljubitelje metala. Od srca preporučam.

Zlatko Gall, Slobodna Dalmacija

Glazbeno, Father zvuče teško poput dizelske lokomotive čiji su klipovi savršeno podmazani te poput strogo kontrolirane eksplozije kojom dinamitaši ruše stare zgrade ne bi li na ruševinama podigli nešto bolje. Originalno i prepoznatljivo.

– Aleksandar Dragaš, Jutarnji list
Svjetsko, a naše!

Zoran Baljak, Novi List

Najbolji hrvatski metal album svih vremena. A možda će i tako dugo ostati. Na vidiku nema nikoga. Samo jedan eon.

Terapija.net
Father se iznova dokazuje kao beskompromisan svirački band koji je u stanju napisati pjesme sa glavom, tijelom i repom. Album za novu alternative/metal/rock generaciju.

Stjepan ‘Steps’ Kolobarić, Mixer.hr
Diskutabilno je da li bi za Father išta značilo da su iz nekog drugog kutka svijeta, za ovako kvalitetan i vizionarski bend zbilja nije bitno od kuda dolaze.

Cmar-net.org (Croatian metal and rock)

Father su se vratili u maniri pobjednika i stvaralaca, a ne kao slijedbenici glazbenih trendova.  Genijalnost i jedinstvenost je doista u detaljima, a njih ovdje baš nikako ne fali!

Sandi Sadar Šoba, Rockline.si

Published by

mixpress

Your Life Is Music