Sadašnji i bivši članovi Toola surađuju na novoj pjesmi

feersumennjinvasconunes-lowrez

Fanovi Toola su izuzetno odana publika i uz nestrpljivo iščekivanje novog albuma Toola, velike su šanse da će ih veseliti i novi uradak Toolovog suosnivača i nekadašnjeg basista Paula D’Amoura.

D’Amourov novi bend, Feersum Ennjin, prvotno je trebao objaviti svoj istoimeni album početkom studenog, ali objava je odgođena za 22.studenog. No razlog odgode bi ih trebao više zadovoljiti nego razočarati. Naime, bubnjar Toola Danny Carney odlučio je dati doprinos na jednoj od pjesama na novom albumu tako da su uzeli to još malo extra vremena kako bi snimili stvar u studiju.

Carey, koji će gostovati na pjesmi “The Fourth”, po prvi će put snimati s D’Amourom od njihove posljednje suradnje iz 1995. na odličnom albumu Aenima.

D’Amour je napustio Tool nakon Aenime i od tada je nastupao s psihodeličnim Lusk uz Brad Lanera (Medicine), Greg Edwardsa (Autolux, Failure) i Chris Pitmana (Gun N’Roses) te posvetio svoje vrijeme kompozicijama za filmsku glazbu.

Feersum Ennjin je startao kao serija eksperimenata u studiju no potom počeo živjeti svoj vlastiti život. Sva moja prijašnja glazbena iskustva našla su se ujedinjena u novom zvuku. Veselim se novom koraku, da Feersum Ennjin postane živući, vlastiti entitet koji živi van studija.” izjavio je D’Amour.

Prvu stvar s novog albuma pod imenom Fishing Groundsbend je objavio sredinom ovog mjeseca i možete ju poslušati ovdje.

Ček dis aut